Dronning Elizabeth skal spille hovedrollen i ny film

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Arkivfoto: MEGA
Prisvindende instruktør laver ny film om den britiske dronning - med majestæten selv i hovedrollen.

Rollen som dronning Elizabeth er blevet spillet af nogle af verdens største skuespillere - ikke mindst Helen Mirren og senest Olivia Colman i "The Crown". Men i den kommende film "Elizabeth" får ingen af de store stjerner chancen. Her skal dronningen nemlig selv spille titelrollen.

Ærlig og poetisk

Det røber den engelske filminstruktør Roger Michell - der bl.a. har vundet priser for filmen "Notting Hill" med Julia Roberts og Hugh Grant. Han er gået i gang med sin kommende film "Elizabeth", som han beskriver på denne måde: "En fejring og en ærlig collage af hendes helt ekstraordinære liv. En filmisk magisk rejse - op og ned gennem årtierne; legende, poetisk, uærbødig, ustyrlig og med et glimt i øjet".

Og som noget ganske usædvanligt bliver det dronning Elizabeth selv, der står på toppen af rollelisten. Historien om den 94-årige monark fortælles af hende selv - gennem massevis af filmklip - og instruktøren opfordrer alle, som ligger inde med optagelser af dronningen til at henvende sig til ham.

En lille juvel

- Vi leder efter folkets syn på dronningen, forklarer han til The Daily Mail.

Allerede nu er der dukket små juveler op i det forberende arbejde, afslører Roger Michell.

- Det er et klip, der er ca. 93 år gammelt, hvor vi ser dronningens far (kong George VI, red.), hente sin lille datter ind foran filmkameraet. Hun er meget ung, en sød lille trold. Det føles måske så gammelt som selve filmmediet, men det er fantastisk!

 

Hun er verdens største filmstjerne

- Hun har gjort et enestående arbejde for et bevare sin helt særlige rolle, siger Michell og tilføjer, at han er rørt over hendes enorme livsspand og hendes 68-årige regeringstid.

Giv BILLED-BLADET i gave – det er nemtKlik og læs hvordan!

 

- Hun er verdens største filmstjerne, siger han - og beskriver dronningen som "totalt færnomonal"

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden