Fredag, 8. maj 2020 - af Christinna Braun

Dronning Elizabeths gartner gennem 28 år: Derfor bliver jeg ved

Et udsnit af parken ved Buckingham Palace. Indsat: Dronning Elizabeth.
Et udsnit af parken ved Buckingham Palace. Indsat: Dronning Elizabeth.
Fotomontage: MEGA
I et sjældent interview har dronning Elizabeths gartner gennem 28 år afsløret, hvorfor han bliver ved med at arbejde i kongehuset.

I 28 svimlende år har Mark Lane arbejdet som dronning Elizabeths chefgartner på Buckingham Palace, hvor han har haft ansvaret for de mange små og store planter og blomster omkring slottet.

Forleden gav den britiske kongefamilie et unikt indblik i gartnerens hverdag, da de åbnede op for spørgsmål på Instagramprofilen The Royal Family.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her blev chefgartneren Mark Lane spurgt, hvad der har fået ham til at blive ved med at arbejde i de britiske royale haver i næsten tredive år.

- Det er et skønt miljø at arbejde i, og der er altid noget, der skal gøres i haven, lød det fra dronning Elizabeths chefgartner.

Storslåede havefester

Buckingham Palace har været det britiske kongehus’ officielle residens siden 1837, og slottets have dækker et område på omkring 16.000 kvadratmeter.

I mere end 150 år, har det været en fast tradition i det britiske kongehus, at dronning Elizabeth hvert år inviterer til storslåede havefester på slottet.

Der bliver inviteret cirka 8.000 gæster til hver fest, og omkring 27.000 kopper, 20.000 sandwicher og 20.000 stykker kage bliver serveret ved den 125 meter lange buffet til disse eminente fester.

I år er disse fester dog desværre aflyst på grund af coronavirus.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden