Søndag, 6. februar 2022 - af Malan Joensen

Dronning Elizabeths store dag: Derfor har hun aldrig fejret den offentligt

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth

Foto: Mega
Den 6. februar 2022 er det 70 år siden, dronning Elizabeth blev monark.

For Storbritanniens dronning Elizabeth, 95, har datoen den 6. februar i de seneste 70 år været en helt særlig mærkedag.

Det er den dag tilbage i 1952, hendes far kong George 6. døde som følge af lungekræft, og den ældste datter Elizabeth med ét slag blev dronning. 

Daværende prinsesse Elizabeth var på dette tidspunkt på rejse i Kenya med ægtemanden prins Philip, der overbragte hende den triste og skæbnesvangre nyhed. 

Den meget betydningsfulde dato har dronning Elizabeth dog stort set alle årene markeret privat uden pomp og pragt. 

I en nation, hvor monarken eksempelvis fejrer sin fødselsdag hele to gange om året - den originale dog i en noget afdæmpet udgave - kan det umiddelbart virke besynderligt, at selve datoen for, hvornår hun blev dronning, ikke bliver højtideligholdt i offentligheden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skyldes ifølge Hello Magazine, at dronning Elizabeth altid har ønsket at markere datoen privat, fordi det samtidig er dagen, hvor dronningen mistede sin elskede far. 

Dronningen gjorde dog en undtagelse, da hun i 2012 kunne fejre diamant-jubilæum, det vil sige 60 år på tronen. Her besøgte hun en skole på selve dagen. 

Kong George 6. døde på Sandringham, og her opholder dronning Elizabeth sig også ifølge ugebladet i denne tid. 

Hun vil muligvis gå i kirke på dagen i St Mary Magdalene-kirken, hvor offentligheden så måske kan få et glimt af dronningen på hendes 70-års jubilæumsdag.

Senere på året i juni er der planlagt masser af festivitas for at fejre dronning Elizabeths imponerende 70 år på tronen - læs mere om alle festlighederne herunder:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden