10. apr. 2015
Af Juliane Olsen

Dronning Victoria udgiver børnebog 114 år efter sin død

Dronning Victoria
Dronning Victoria
Foto: AOP
Den unge prinsesse Victoria forfattede en børnebog, som hun skrev da hun var bare 10 år. Nu udgives den.

Før dronning Victoria blev den længst siddende monark på den britiske trone, forfattede hun mere end 45.000 sider i en notesbog af fri fantasi.

Nu bliver en børnebog, der blev forfattet, da prinsessen var 10 år gammel i 1829, udgivet til sommer, og den er dedikeret til prinsessens "kære mor", prinsesse Victoria af Saxe-Coburg-Saalfeld.

Bogen er det tidligste af dronning Victorias værker, der bliver udgivet under titlen ”The Adventures of Alice Laselles”, og handler om den 12-årige Alice, der bliver sendt på kostskole, da hendes far gifter sig igen.

Dronning Victoria havde skrivetalent

I en pressemeddelelse i forbindelse med bogens udgivelse den 8. juni skriver Royal Collection Trust ifølge people.com, at bogen ”viser Victorias naturlige talent for at skrive samt hendes livlige fantasi og tendens til det romantiske, som var meget i stil med tonen i børnelitteratur på det tidspunkt.”

Bogen udkommer også med illustrationer, der er blevet lavet ud fra digitale kopier af de papirdukker, prinsesse Victoria lavede i samarbejde med sin guvernante, baronesse Louise Lehzen.

LÆS MERE: Glødende kongeligt kærestebrev på udstilling.

Læs mere om: