10. feb. 2019
Af af

Efter bil-uheld: Prins Philip opgiver sit kørekort

Prins Philip.
Prins Philip.
Arkivfoto: MEGA
Buckingham Palace meddeler, at 97-årige prins Philip ikke længere selv vil sidde bag rattet.

Da prins Philip, 97 år, kørte ind i en anden bil i midten af januar, mens han og dronning Elizabeth residerede på Sandringham, afstedkom det mange ønsker om god bedring til både prinsen og de tilskadekomne i den anden bil.

Der blev dog også mange steder udtrykt bekymring for, om prinsen i en alder af 97 år måske var nået til det punkt i livet, hvor han burde overlade pladsen bag rattet til andre. Og lørdag den 9. februar kom så meddelelsen fra Buckingham Palace om, at prins Philip har afleveret sit kørekort og ikke længere selv vil være bilist.

Chokeret over uheldet

Prins Philip kom dog ikke noget til ved uheldet for nylig, mens to kvinder i den modkørende bil henholdsvist slog knæet og brækkede et håndled.

Prinsen var selvfølgelig chokeret over uheldet, blev det senere forklaret i et takkebrev til de, der har sendt prinsen en "God bedring"-hilsen i forbindelse med uheldet.

Det skriver Hello Magazine.

"Det var et chok for alle implicerede. Norfolk-redningsmandskabet var hurtigt på stedet for at hjælpe de involverede. Prins Philip er taknemmelig for, at du har taget dig tid til at skrive", står der blandt andet i takkebrevet, som er skrevet af prins Philips korrespondancesekretær Suzy Lethbridge.

Prins Philip sendte i øvrigt også en personlig hilsen til de to kvinder, der var involveret i biluheldet.

Men oplevelsen, der for alle implicerede var slem, betyder altså, at prins Philip nu har indset, at hans tid som bilist er forbi - og at han fremover kan slappe af, mens en af hoffets chauffører sidder bag rattet.

Læs mere om: