18. jan. 2020
Af Malan Joensen

Efter historisk aftale: Læs dronning Elizabeths søde ord om Meghan

Hertuginde Meghan og dronning Elizabeth i juni 2018.
Hertuginde Meghan og dronning Elizabeth i juni 2018.
Arkivfoto: MEGA
Dronning Elizabeth udsendte lørdag aften en pressemeddelelse om den seneste udvikling i Harry og Meghan-sagen.

Efter 10 dages uvished om prins Harry og hertuginde Meghans fremtid i kølvandet på offentliggørelsen af deres ønske om at træde tilbage fra jobbet som fremtrædende medlemmer af den britiske kongefamilie, kom der lørdag aften en form for afklaring.

Dronning Elizabeth og Buckingham Palace udsendte pressemeddelelser med nyheden om, at forhandlingerne nu er nået så langt, at man er blevet enige om, at Harry og Meghan i fremtiden ikke skal have kongelige titler, apanage eller opgaver.

De har dog stadig titlerne hertug og hertuginde af Sussex.

Dronning Elizabeths udtalelse bar især præg af en særlig varme og hengivenhed mod det unge par, der har truffet den historiske beslutning.

"Harry, Meghan og Archie vil altid være højt elskede medlemmer af min familie", slår dronning Elizabeth fast i begyndelsen af meddelelsen.

Senere understreger dronningen, at hun "(...) i særdeleshed er stolt over, hvor hurtigt Meghan er blevet en del af familien".

Dronning Elizabeth slutter sin meddelelse med at fortælle, at hele familien håber, at dagens aftale vil betyde, at Harry og Meghan kan begynde at opbygge et lykkeligt og fredfyldt nyt liv.

Læs mere om: