Mandag, 27. juli 2020 - af Malan Joensen

Efter svær beslutning: Godt nyt for Harry

Prins Harry.
Prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
Invictus Games er en af hertugen af Sussex' mærkesager, og i år skulle begivenheden have været afholdt i den hollandske by Haag.

På grund af coronapandemien måtte Invictus Games tidligere på året aflyses.

Den stort anlagte sportsbegivenhed hvor sårede og skadede soldater og veteraner dyster mod hinanden og finder et helende fællesskab omkring sport, er en af Harrys helt store mærkesager.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hertugen af Sussex har selv taget initiativet til Invictus Games, der blev afholdt for første gang i 2014 i London. 

Han fortalte ifølge Hello Magazine i en video i foråret, at det havde været svært at træffe beslutningen om at udsætte årets Invictus Games, fordi der var så mange gode kræfter, der havde arbejdet på alternative planer hvorpå man kunne afholde legene på en forsvarlig måde, men til sidst måtte man indse, at det sikreste ville være at udsætte det. 

Nu har hele holdet bag Invictus Games så meldt en ny dato ud - det bliver 29. maj til 5. juni 2021, skriver de i en pressemeddelelse, hvor de også takker den hollandske by Haag for at lægge faciliteter til igen. 

Her understreges det også, at man naturligvis vil følge alle de eventuelle retningslinjer, der måtte være næste år i forhold til at undgå coronavirus. 

Det er uden tvivl en rigtig god nyhed for prins Harry, og selv om der endnu ikke er meldt noget officielt ud omkring hans tilstedeværelse ved Invictus Games næste år, er der stor sandsynlighed for, at han vil rejse til Holland for at overvære en del af legene. 

Tidligere har der også været danske deltagere med flotte placeringer med ved Invictus Games, og de fik flot royal opbakning ved legene i Sydney i 2018, hvor kronprins Frederik heppede med. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden