22. jul. 2016
Af Henrik Salling

Elton John til prins Harry: Din mor ville have været stolt af dig

Prins Harry fik taget HIV-test for rullende kameraer.
Prins Harry fik taget HIV-test for rullende kameraer.
Foto: Jesper Sunesen
Der er rosende ord fra sir Elton John, som fremhæver prins Harrys engagement i kampen mod AIDS.

Da der for nylig blev afholdt en international AIDS-konference i London, var en af talerne prins Harry. I sin tale fortalte han om sin mors engagement i kampen mod AIDS og om den stigmatisering, som dengang herskede i højere grad end nu.

Det skriver Hello Magazine.

- Dengang talte hun ved flere lejligheder om stigmatisering. Det fik en stor indflydelse – også på mit liv, sagde prins Harry i sin tale.

Prins Harry: Store fremskridt

- Men takket være verdens ledere og folk som Nelson Mandela og Elton John og de modige aktivister har vi gjort store fremskridt, sagde prins Harry i sin tale og fremhævede den situation i 1991, hvor hans mor havde holdt en døende AIDS-patient i hånden. Det billede gik verden rundt.

https://imgix.billedbladet.dk/10.191679a_0.jpg
Foto: All Over

Senest har prins Harry også opfordret verdens befolkning til at blive testet. Det blev han selv for nylig. Testen var negativ, men budskabet positivt.

LÆS MERE: Nervøs prins Harry tog HIV-test under live-udsendelse

- Så uanset om du er en mand, kvinde, homoseksuel, heteroseksuel, sort, hvid – ja, selv rødhåret, så bliv testet, var Harrys budskab.

Det fik blandt andre Elton John til at reagere:

- I dag i London gav prins Harry stigmatisering et spark bagi ved at vise verden, hvor let det er at få taget en HIV-test. Bravo, prins Harry. Din mor ville have været stolt af dig.

Læs mere om: