16. jul. 2016
Af Juliane Olsen

Nervøs prins Harry tog HIV-test under live-udsendelse

Prins Harry
Prins Harry.
Foto: AOP
Prins Harry meldte sig selv som forsøgsperson og fik foretaget en HIV-test under en live-udsendelse på Facebook.

Den 31-årige prins Harry vil gerne vise verden, hvor enkelt det er at få foretaget en HIV-test. Derfor fik han selv foretaget en torsdag morgen på en klinik i London.

Testen blev ifølge magasinet People sendt live på Facebook. Prins Harry sad ned undervejs, mens han fik foretaget en såkaldt fingerpriktest. Og den kongelige testperson modtog resultatet i løbet af et minut.

Prins Harrys test var heldigvis negativ. Prinsen fik dermed vist, hvor enkelt det er at blive tjekket.

SE BILLEDERNE: Prins Harry har nydt Invictus Games

Prins Harry var anspændt

Prins Harry fik foretaget fingerpriktesten på Burrell Street Sexual Health Centre i London, og videoen blev offentliggjort på den britiske kongefamilies Facebook-side.

Der var tydeligvis tale om et anspændt øjeblik for prins Harry, der blev guidet af sex- og samlivsrådgiver Robert Palmer.

- Selv om jeg er den, jeg er, og kender de mennesker, jeg omgiver mig med, er jeg stadig nervøs. Det er interessant, sagde prins Harry før testen.

Testen gjorde ikke ondt

Den nervøse prins blev derefter opfordret til at slappe af, og bagefter var prins Harry overrasket over, at det slet ikke gjorde ondt at få foretaget testen.

Testresultatet kan aflæses efter et minut. En enkelt blå prik viser et negativt resultat, mens der vises to prikker, hvis testen er positiv.

Mens prins Harry ventede på sit resultat, spurgte han Robert Palmer, hvad folks største frygt er. Sex- og samlivsterapeuten svarede, at det er uvisheden.

Læs mere om: