21. apr. 2021
Af Malan Joensen

Endnu et hårdt slag for prins Andrew: Chokerende sikkerhedsbrist gav kvinde fri adgang

Prins Andrew.
Prins Andrew.
Foto: Ritzau Scanpix
Der har været en kæmpe sikkerhedsbrist hjemme hos prins Andrew og hertuginde Sarah Ferguson i Royal Lodge.

Kun to dage efter at have begravet sin kære far prins Philip, måtte prins Andrew til sin store rædsel opdage, at det var lykkedes en kvinde at trænge ind på Royal Lodge i Windsor, som han deler med ekskonen hertuginde Sarah Ferguson.

Ifølge avisen The Sun ankom en særdeles smart klædt kvinde midt i fyrrerne til Royal Lodge mandag formiddag i en taxa. Hun fik overbevist vagterne om, at hun havde en frokostaftale med prins Andrew og fik dem endda også til at betale for sin taxaregning.

Vel ankommet til huset spadserede hun først rundt i haven i tyve minutter, har man efterfølgende konstateret ved hjælp af overvågningskameraer, hvorefter hun satte kursen mod huset.

Indenfor spurgte hun en ansat, hvor hun kunne finde prins Andrew. Den ansatte bad om at få hendes navn og ærinde at vide, og her kunne kvinden såmænd fortælle, at hun var forlovet med prins Andrew og var ankommet til Royal Lodge for at blive gift med ham.

Det fik den årvågne ansatte til at trykke på alarmknappen, så politiet kunne anholde kvinden på mistanke om indbrud.

Prins Andrew var faktisk hjemme på det tidspunkt, kvinden snød sig forbi vagterne, men om han har været klar over, hvad der foregik i huset, før politiet ankom, vides ikke.

Ifølge The Sun har politet senere udtalt, at man kvinden er rejst fra Spanien til England lørdag, og at hun nu er tilbageholdt i henhold til den britiske Mental Health Act, der giver myndighederne mulighed for at tvangsindlægge borgere til psykiatrisk behandling, hvis de vurderes at være i fare for sig selv eller andre.

Læs mere om: