Tirsdag, 25. januar 2022 - af Christinna Braun

Endnu et nederlag: Skole skifter navn på grund af prins Andrew

Prins Andrew. 
Prins Andrew. 
Foto: MEGA
En canadisk skole har skiftet navn på grund af prins Andrew.

Prins Andrew har i flere år været involveret i en kæmpe skandalesag, der for nyligt var årsag til, at alle hans militære tilhørsforhold og kongelige protektioner er blevet returneret til hans mor dronning Elizabeth.  

Den 61-årige Andrew, der er tredje barn af dronning Elizabeth og prins Philip, er under anklage for at have begået sexovergreb mod en dengang 17-årig kvinde. Ifølge kvinden selv, kom prins Andrew i kontakt med hende via den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein.

Prins Andrew har siden da nægtet sig skyldig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skal for retten

I november 2019 sendte prins Andrew en pressemeddelelse om, at han ville trække sig fra alle sine royale pligter på ubestemt tid.

 

Sagen mod prins Andrew er på ingen måde afsluttet, og på et endnu ubestemt tidspunkt skal han for retten.

Den voldsomme skandalesag har sendt chokbølger ud gennem verden, og flere af prins Andrews tidligere samarbejdspartnere og protektioner har taget afstand til sagen.

 

Skole skifter navn

Nu har en canadisk skole ifølge The Guardian skiftet sit navn på grund af prins Andrew. Skolen, der hedder Prince Andrew High School, ligger i Nova Scotia, og ifølge mediet har rektoren Craig Campbell udtalt, at de vil ændre navnet til et andet, der ”opretholder vores værdier som et sikkert og inkluderende” sted.

”Navnet på en skole bør afspejle fællesskabet på vores skole… Vores håb er at fortsætte med at opbygge vores identitet som et positivt, støttende og respektfuldt fællesskab, med et navn der matcher”, skriver skolens rektor Craig Campbell i en mail ifølge mediet.

Skolen fik sit navn Prince Andrew High School i 1960, da dronning Elizabeth fødte prinsen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden