Lørdag, 10. april 2021 - af Marianne Singer

Første ord fra prins Charles: Vi savner far enormt meget

Prins Charles. 
Prins Charles. 
Foto: Mega
En berørt prins Charles sagde lørdag sidst på eftermiddagen de første ord i offentligheden, efter at prins Philip døde fredag morgen.

Prins Charles trådte lørdag eftermiddag udenfor sit hjem Highgrove House i Gloucestershire, hvor han sagde de første ord, efter sin far, prins Philips død fredag. 

- Jeg vil gerne sige, at min far i de formoder jeg sidste 70 år har ydet den mest bemærkelsesværdige og hengivne støtte til dronningen, til min familie og til landet og også hele Commonwealth, begyndte en berørt prins Charles.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Enormt savn

- Og som I kan forestille jer, så savner min familie og jeg min far enormt meget - han var en meget elsket og værdsat person, og fremfor alt kan jeg forestille mig, at han ville have været dybt rørt over det store antal af andre mennesker her og andre steder i verden og i Commonwealth, som deler vores tab og vores sorg, fortsatte han. 

- Og min kære Papa var en meget speciel person, som jeg tror fremfor alt ville have været forbløffet over de reaktioner og de rørende ting, der bliver sagt om ham. Og derfor er vi, min familie, dybt taknemmelige for alt dette. Det vil styrke os i dette tab og i denne særligt triste tid. Tak, sagde prins Charles, der fredag efter prins Philips død tog til Windsor Castle for at være hos sin mor, dronning Elizabeth. 

Prins Philip døde fredag morgen på Windsor Castle i en alder af 99 år. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden