22. jul. 2020
Af Malan Joensen

Godt nyt til royale fans: Glæd jer til torsdag

Dronning Elizabeth. Indsat: Windsor Castle.
Dronning Elizabeth. Indsat: Windsor Castle.
Fotomontage: MEGA
Britiske slotte har været lukket hele foråret som følge af coronakrisen, men nu åbnes der op igen.

For royale fans i hele verden - og såmænd også de, der bare er historisk interesserede - er det en fantastisk oplevelse at besøge de kongelige slotte og residenser i England og Skotland.

Siden coronapandemien tog fart i marts måned, og det meste af verden lukkede mere eller mindre ned, har det ikke været muligt for besøgende at få adgang til de populære turistattraktioner.

Efterhånden er der dog blevet åbnet mere og mere op for samfundet henover sommeren, og i morgen følger nogle af slottene trop.

Det meddeles på Royal Collections Trusts hjemmeside.

Fra torsdag 23. juli er det muligt at besøge dele af Windsor Castle, hvor dronning Elizabeth og prins Philip har tilbragt isolationstiden, Holyroodhouse i Edinburgh, som er dronningens residens i Skotland, samt de kongelige stalde og Queen's Gallery på Buckingham Palace.

Alle steder er det dog begrænset, hvor mange besøgende man lukker ind, og derfor skal alle bestille billet til et bestemt tidspunkt på forhånd.

Udstillingerne på Kensington Palace åbner efter planen den 30. juli, og Clarence House, hvor prins Charles og hertuginde Camilla residerer, når de er i London, åbner først til august næste år.

Læs mere om: