3. jun. 2021
Af Lene Skriver Bak

Gribende gestus efter Philips død: Sådan sendte Elizabeth ham en kærlig hilsen

Dronning Elizabeth var på den første officielle soloopgave uden for slottets mure efter prins Philips død og sørgede for at sende en gribende hilsen til sin afdøde mand.

I sidste uge besøgte dronning Elizabeth byen Portsmouth, hvor hun aflagde et besøg på flådefartøjet HMS Queen Elizabeth.

Det var første gang, dronningen var på opgave uden for slottets mure uden ledsager siden prins Philips død 9. april 2021.

Dronningen var iført en rubinrød frakke med krave og knapper i sort fløjl og en matchende hat skabt af Rachel Trevor-Morgan.

På venstre side bar dronningen en iøjnefaldende broche skabt i guld med udskårne rubriner og diamanter.

Valget af broche kan kun ses som en kærlig hilsen til dronningens elskede mand.

Brochen, som er designet af Andrew Grima og har form som en skarabæ, blev nemlig i 1966 udvalgt fra designerens kollektion af prins Philip som en gave til hans elskede Lilibet.

An­drew Grima var en af par­rets favoritjuvelerer. Han er den eneste juveler, der har vundet designkonkurrencen Duke of Edinburgh Prize, som prins Philip grundlagde i 1959 og selv sad som juryformand for.

Dronningen valgte, som man kan se i galleriet øverst, at bære den letgenkendelige broche af guld, rubiner og diamanter, da hun og prins Philip blev fotograferet i anledningen af deres 70-års bryllupsdag i 2017.

Og nu altså også på sin første opgave alene efter prinsens død.

Læs mere om: