2. feb. 2021
Af Marianne Singer

Harry må vente et år mere: Håber vi snart ses igen

Prins Harry.
Prins Harry.
Foto: Lars H. Laursen
Der kommer til at gå et år mere, før prins Harrys hjertebarn Invictus Games igen finder sted.

Prins Harry havde glædet sig til at skulle overvære en ny omgang Invictus Games i hollandske Haag fra den 29. maj til den 5. juni.

Men nu er det internationale sportsstævne for skadede veteraner, som prins Harry stiftede i 2014, blevet aflyst for i år og i stedet blevet rykket til næste år.

https://imgix.billedbladet.dk/20181021-132729-2-1920x1447we_1.jpg
Prins Harry møder nogle af de deltagende veteraner ved Invictus Games i Australien i 2018.
Foto: Ritzau Scanpix

Håber at ses i 2022

Det meddeler Invictus Games i en pressemeddelelse, der blandt andet er underskrevet af prins Harry.

"Vores mission vil blive ved med at skinne igennem fra nu af og indtil foråret 2022, når vi håber at kunne se jer alle igen i Haag," lyder det blandt andet fra prins Harry og hans medarrangører.

https://imgix.billedbladet.dk/20181027-102854-3-1920x2660we.jpg
Også hertuginde Meghan overværede Invictus Games i Sydney i 2018.
Foto: Ritzau Scanpix

Vil undgå negativ effekt

Sportsstævnet er blevet udskudt, fordi man ønsker at undgå at udsætte de tilmeldte veteraner for sociale restriktioner, der kan have en negativ effekt på deres vej til at få det bedre, lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

I stedet for at mødes fysisk vil The Invictus Games Foundation og The Organising Committee i Haag sørge for, at der i maj og juni, hvor stævnet skulle have fundet sted, vil være forskellige aktiviteter, der styrker Invictus-deltagerns sammenhold.

Påvirket af corona

I en fælles meddelelse, som prins Harry har underskrevet sammen med Mart de Kruif, formand for Invictus Games The Hague 2020 og Sir Keith Mills, formand for the Invictus Games Foundation, lyder det:

"Vi er Invictus: lige fra de samfund, der er vært for og værner om legene og deltagerne, der udviser en urokkelig styrke og et engagement, når de forbereder sig på og deltager i legene, til de familier og det netværk, der støtter op om disse mænd og kvinder på deres rejse til deltagelsen. For så mange rundt omkring i verden, inklusivt the Invictus community, har COVID-19 ændret vores forventninger, håb og planer. Men vores urokkelige mission er styret af styrke og sammenhold - og den mission vil blive ved med at skinne igennem fra nu af og indtil foråret 2022, når vi håber at kunne se jer alle igen i Haag. Lige nu planlægger vi programmer og muligheder for at kunne oprette en forbindelse til hinanden i den kommende tid og måder at kunne tilføre noget af Invictus' ånd i jeres egne samfund i det kommende år. Vi glæder os til at dele mere med jer snart. "

Se videoen fra The Invictus Games Foundation, hvor prins Harry også medvirker, her:

Læs mere om: