8. sep. 2020
Af Malan Joensen

Harry og Meghan: Farvel til fars hjælp

Hertuginde Meghan og prins Harry.
Hertuginde Meghan og prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
Harry og Meghan har fået penge af prins Charles, også efter de trådte tilbage fra livet som arbejdende kongelige med officielle pligter og apanage.

Prins Charles er en god og støttende far, der gerne hjælper sine børn og deres familie - også økonomisk, som prinsen har rig mulighed for, idet han har en betydelig personlig indkomst på grund af indtægterne fra hertugdømmet Cornwall.

Nu er det økonomiske tilskud imidlertid slut for Harry og Meghans vedkommende, skriver britiske ITV.

Hertugdømmet Cornwall er ifølge stedets egen hjemmeside en privat jordbesiddelse på 53.000 hektar land, hvoraf størstedelen er i det sydvestlige England. Hertugdømmet blev grundlagt af Edward III i 1337 og har siden da ydet økonomisk støtte til tronfølgeren.

Ud over at fokusere på at landbrug og jord på området drives bæredygtigt og dermed i tråd med prins Charles' værdier omkring naturbeskyttelse og bæredygtighed, står hertugdømmet også bag en række finansielle investeringer.

Ifølge prins Charles' egen hjemmeside stammer langt størstedelen af den sum penge, prins Charles og hertuginde Camilla årligt bruger til aktiviteter og husholdning fra indtægten fra hertugdømmet Cornwall.

Prinsen betaler skat

De skriver endvidere, at prinsen frivilligt betaler skat af sin indtægt, og at majoriteten af det resterende beløb, udover at finansiere prinsens egne udgifter, også går til prins William og hertuginde Catherine samt til prins Harry og hertuginde Meghan.

Og det er altså sidstnævnte duo, der nu ikke længere får nogle penge af prins Charles - sandsynligvis fordi de for nyligt har underskrevet en guldrandet kontrakt med Netflix om at producere indhold til streamingtjenesten de kommende år.

Læs mere om: