8. sep. 2020
Af Malan Joensen

Harry og Meghan: Her er pengene

Harry og Meghan.
Harry og Meghan.
Arkivfoto: MEGA
Parret har tilbagebetalt en enorm sum penge, som blev brugt til at renovere Frogmore Cottage, hvor de flyttede ind efter brylluppet.

Efter at Harry og Meghan underskrev en aftale med Netflix om at producere indhold til streamingtjenesten i løbet af de kommende år, har de tilbagebetalt penge for renoveringen af Frogmore Cottage.

Boligen blev stillet til rådighed for parret af dronning Elizabeth som deres nye hjem efter brylluppet i 2018, og Harry og Meghan fik det renoveret for 2,4 millioner pund, svarende til knap 20 millioner danske kroner.

Det blev betalt ud af den såkaldte Sovereign Grant, som på det britiske kongehus' hjemmeside beskrives som en årlig sum penge fra regeringen til kongehuset som økonomisk tilskud til dronningens officielle pligter herunder vedligeholdelsen af kongelige residenser.

Harry og Meghans overraskende udmelding om at de ikke længere ville være fremtrædende medlemmer af kongefamilien med officielle pligter og apanage, samt at de gerne ville bo en del af året i udlandet, fik nogle til at undre sig over, hvad der så skulle ske med den nyrenoverede bolig.

Parret kunne berolige alle med, at de ville betale alle pengene for istandsættelsen tilbage.

Og det er altså sket nu, skriver flere medier deriblandt ITV.

Harry og Meghans talspersoner har bekræftet tilbagebetalingen over for den britiske tv-kanal.

- Der er blevet givet et bidrag til Sovereign Grant af hertugen af Sussex (prins Harry, red.). Dette bidrag, som oprindeligt blev tilbudt af prins Harry, har fuldt ud dækket de nødvendige omkostninger af istandsættelsen af Frogmore Cottage, der er hendes majestæt dronning Elizabeths ejendom, og vil vedblive at være hertugen og hans families britiske residens".

Mens det ikke er blevet offentliggjort, hvor mange penge Harry og Meghan har fået ud af aftalen med Netflix, mener medie-analytikere ifølge ITV, at der kan være tale om mellem 50 og 100 millioner dollars over en femårig periode, svarende til omtrent mellem 315 og 630 millioner danske kroner.

For tiden bor parret i Santa Barbara i Californien.

Læs mere om: