3. jan. 2018
Af Niels Burgos

Harry og Meghan snart klar med bryllups-invitationerne

Meghan Markle, prins Harry
Meghan Markle, prins Harry
Foto: All Over
Årets mest eftertragtede invitation er under forberedelse.

I begyndelsen af marts vil adskillige englændere vente spændt på morgenposten. Er den der? Den lille kuvert med den eftertragtede invitation til årets kongelige bryllup - mellem Meghan Marke og prins Harry.

Bryllupsdatoen ligger fast - det bliver pinselørdag den 19. maj - og stedet er St. George's Chapel på Windsor Castle. Men hvem bliver inviteret? Det kommende brudepar og hoffets ansatte er formentlig allerede så småt gået i gang med invitationslisten - for i England følger proceduren omkring kongelige brylluper sædvanligvis en fast tidsplan.

Dronningen inviterer

Firmaet, som designede inviationerne ved prins William og hertuginde Catherines bryllup, hedder Mount Street Printers og ligger i London-bydelen Mayfair. Her forklarer man, at bryllupsinvitationer i England normalt sendes ud otte uger før vielsen. Ved bryllupper i udlandet op til tre måneder før.

- Men der er en trend i tiden med at sende invitationer stadig tidligere ud, forklarer firmaet. Det vil altså sige, at hvis man ikke har modtaget sin invitation i midten af marts - ja, så er man næppe inviteret.

https://imgix.billedbladet.dk/18.02573455.jpg
Foto: All Over

Når invitationen er trykt færdig, er der en god chance for, at vi alle kan få den af se. Buckingham Palace udsendte et foto i forbindelse med prins William og hertuginde Catherines bryllup, hvor en ansat i hoffet var i færd med at putte invitationerne i kuverter.

Desigmæssigt vil den dog næppe rumme de store overraskelser. Den vil blive inledt med ordene ""The Lord Chamberlain is commanded by The Queen to invite…" På dansk: Hofmarskallen er blevet påbudt af Dronningen at invitere..." Og dresscoden vil også fremgå af den kongelige invitation, der kommer til at bære dronningens monogram.

Hvem skal med?

Ved prins Harry og hertuginde Catherines bryllup var der plads til 1900 gæster i Westminster Abbey, men antallet af gæster ved Harry og Meghans bryllup ventes at blive ca. det halve. Hvilke navne, der er på gæstelisten, er indtil videre rent gætværk. Men det er næppe forkert at antage, at der foruden den nære familie vil være venner fra brudeparrets kreds. Måske nogle af Meghans skuespillerkolleger - og måske nogle af Harrys kammerater fra hans tid i hæren.

Men alle må altså vente et par måneder endnu, før de finder ud af, om de skal med til kongeligt bryllup.

https://imgix.billedbladet.dk/18.01424097.jpg
Foto: All Over

Læs mere om: