Harry og Meghans bryllupsmystik: Nu udtaler ærkebiskoppen sig

Prins Harry og hertuginde Meghan. Indsat: Ærkebiskop Justin Welby.

Prins Harry og hertuginde Meghan. Indsat: Ærkebiskop Justin Welby.

Fotomontage: MEGA
Der har været en del debat i kølvandet på Harry og Meghans interview med Oprah Winfrey.

En af de opsigtsvækkende ting, der kom frem i Oprah Winfreys interview med Harry og Meghan var, at parret fortalte, at de tilsyneladende allerede var blevet gift inden det offentligt kendte og smukke bryllup. 

"Du ved, tre dage før vores bryllup, blev vi gift. Ingen ved det," sagde Meghan blandt andet i interviewet. 

Efter interviewet skabte oplysningen en del debat, blandt andet om hvem der i givet fald havde været vidner ved den første vielse, og hvorfor parret havde valgt, at det efterfølgende bryllup skulle være så storslået en begivenhed. 

Avisen The Sun fik vielsesattesten at se, og her er den officielle dato, den 19. maj 2018, angivet som bryllupsdagen, hvor de blev gift foran et hav af gæster i St George's Chapel i Windsor og millioner af tv-seere i hele verden. 

Og nu har selveste ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, så taget bladet fra munden i den italienske avis La Republicca.

Det var ham, der viede parret den 19. maj 2018 og som Meghan fortæller, var til stede ved den påståede vielse tre dage tidligere. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Det skriver flere medier deriblandt ITV.

"Den juridisk gyldige vielse var den lørdag (den 19. maj, red.). Jeg underskrev vielsesattesten, hvilket er et juridisk bindende dokument, og jeg ville have gjort mig skyldig i en alvorlig lovovertrædelse, hvis jeg underskrev det, velvidende at det var falsk," forklarer ærkebiskoppen.  

Justin Welby oplyser dog også, at han forud for vielsen havde en række private møder med Harry og Meghan, og at det forbliver mellem ham og parret, hvad de talte om på de møder. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden