3. jun. 2021
Af Malan Joensen

Harry og William sagde ja: Nu kan Dianas berømte kjole ses igen

Prins Charles og prinsesse Diana i forbindelse med brylluppet i 1981.
Prins Charles og prinsesse Diana i forbindelse med brylluppet i 1981.
Fotomontage: MEGA
Prins William og prins Harry har givet tilladelse til at prinsesse Dianas brudekjole kan udstilles.

Torsdag åbnede udstillingen "Royal Style in the Making" på Kensington Palace i London, og her kan man blandt andet se prinsesse Dianas ikoniske brudekjole fra brylluppet med prins Charles den 29. juli 1981.

Udstillingen ser nærmere på forholdet mellem designeren og den kongelige, som kreationen skal skabes til, og udstillingen viser processen med at skabe nogle af de mest bemærkelsesværdige outfits i kongelig historie.

Det er prins Harry og prins William, der har lånt deres mors brudekjole ud til udstillingen, og det betyder, at museumsgæsterne nu kan komme helt tæt på den fantastiske kreation med det imponerende slæb på hele 7,6 meter, skabt af designparret David og Elizabeth Emanuel.

Ifølge Claudia Acott Williams, kurator fra Kensington Palace-museet, er slæbet det længste i kongelig historie, og det har "helt bestemt sat et stort visuelt aftryk", fortæller hun til ITV.

Udstillingen "Royal Style in the Making", der indeholder mange andre ikoniske kreationer end blot brudekjolen, kan ses frem til 2. januar 2022 og man kan læse mere om den her.

Læs mere om: