Helt nyt portræt af 91-årige dronning Elizabeth: Hun bærer et ganske særligt smykke

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth

Foto: All Over
Den engelske dronning Elizabeth ser fantastisk ud på det helt nye foto, som blev udsendt den 1. juli. Hun bærer et smykke med en ganske særlig historie.

Den 1. juli fejrede man i England og Canada 150-års jubilæet for de to landes union. Canada er stadig en del af the Commonwealth og har derfor den engelske dronning Elizabeth som deres formelle statsoverhoved. Det blev markeret med manér - og dronning Elizabeth valgte jubilæet til at udsende et helt nyt portrætfoto, taget af den canadiske fotograf Leslie Macdonald.

 

Et historisk smykke

Dronningen havde valgt en smuk, gylden kjole - men hvad mange royale fans hurtigt bemærkede: Hun havde også valgt den helt specielle broche, som var en gave fra hendes far, George VI til hendes mor, da de i 1939 aflagde besøg i Canada som det første regerende kongepar.

Brochen har helt særlige referencer til Canada, idet smykket er udformet som et arhornblad - Canadas nationalsymbol.  Den smukke broche er lavet i platin og besat med diamanter.  Da dronning Elizabeth i 1951 besøgte Canada - dengang som

prinsesse - lånte hun brochen af sin mor. Og da dronningemoderen døde i 2002, arvede hun det. Men tradtionen fortsætter: Da hertuginden af Cambridge sammen med prins William besøgte Canada i 2011, fik også hun lov at låne det fine smykke.

 

Portættet i fuld størrelse
Foto: All Over

Portættet i fuld størrelse

LÆS MERE: Svigerdatteren fortæller: Hemmeligheden bag dronning Elizabeths stil

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden