Torsdag, 21. oktober 2021 - af Lene Skriver Bak

Hertuginde Meghan på barrikaderne: Kaster sig ind i ømtålelig debat

Hertuginde Meghan.
Hertuginde Meghan.
Arkivfoto: Mega
Hertuginde Meghan har skrevet et åbent brev til den amerikanske kongres, hvor hun advokerer for betalt barselsorlov.

Hertuginde Meghan er nybagt mor til to.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I juni fik hertuginden og hendes mand, prins Harry, deres andet barn, datteren Lili, og de nød godt af at være så privilligerede, at de kunne hellige sig livet som nybagte forældre og fokusere på at være en familie på fire, kan hertuginden godt selv se.

Men den slags luksus er ikke alle forundt, slet ikke i USA, hvor hertuginde Meghan og prins Harry bor med parrets børn.

Og derfor har hertuginde Meghan kastet sig ind i debatten om barselsorlov med løn.

"I juni bød min mand og jeg vores andet barn velkommen. Som alle forældre var vi overlykkelige. Som mange forældre var vi overvældede. Men som færre forældre blev vi ikke konfronteret med den barske virkelighed enten at tilbringe de første få kritiske måneder med vores baby eller at gå tilbage på arbejde. Vi vidste, at vi kunne tage hende med hjem, og på det vitale (og hellige) stadie, kunne vi bruge alt og give alt til vores børn og til vores familie. Vi vidste, at ved at gøre det, ville vi ikke skulle træffe det umulige valg om børnepasning, arbejde og sundhedssikring, som så mange skal træffe hver eneste dag," skriver hertuginde Meghan i et åbent brev stilet til to af lederne i den amerikanske kongres, Charles Schumer og Nancy Pelosi.

Hertuginde Meghan vil nemlig gerne påvirke politikerne, der har indflydelse på familiepolitikken i USA.

"Ingen familie bør stå over for disse beslutninger. Ingen familie bør skulle vælge mellem at tjene til livets ophold eller at have friheden til at tage sig af deres barn", skriver hertuginde Meghan, der indtrængende beder politikerne om at vedtage retten til betalt orlov.

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden