Fredag, 3. september 2021 - af Lene Skriver Bak

Tv-vært svinede hertuginde Meghan: Nu har klagenævn afgjort sagen

Prins Harry og hertuginde Meghan. Indsat: Piers Morgan. 
Prins Harry og hertuginde Meghan. Indsat: Piers Morgan. 
Arkivfoto: Mega
Efter prins Harry og hertuginde Meghans interview med Oprah, fik kommentarer fra tv-værten Piers Morgan seerne til at fare i flint og klage, men klagenævnet Ofcom har nu afvist klagerne.

Både inden og efter prins Harry og hertuginde Meghans interview med Oprah var "Goodmorning Britain"-værten Piers Morgan i den grad ude med riven efter særligt hertuginden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tv-værten sagde sin ærlige mening på en noget bombastisk facon på direkte tv.

Dagen efter interviewet blev sendt på amerikansk tv, udtalte han blandt andet, at han ikke troede på et ord af, hvad Meghan sagde, og eftersom hun blandt andet har talt ud om selvmordstanker, faldt det mange seere for brystet, at tv-værten havde en så kynisk holdning til emnet og hans udtalelser førte til rekordmange klager til den britiske radio- og tv-tilsynsmyndighed, Ofcom.

 

Hele 57.793 klager fik Ofcom over værten, der senere blev fjernet fra "Goodmorning Britain" af ITV, der producerer det populære morgen-program.

Nu har Ofcom så taget stilling til klagerne, der er det højeste antal klager over et program, nævnet har modtaget i de 18 år, det har eksisteret.

Overordnet set er meldingen fra Ofcom, at der ikke skete brud på the Ofcom broadcast code, der svarer til de danske presseetiske regler.

Dog påpeger nævnet, at det er vigtigt at passe på seerne og hjælpe dem, når der er tale om omtålelige emner som selvmord og mental sundhed.

"Dette var en fint afbalanceret beslutning. Hr. Morgans kommentarer var potentielt skadelige og stødende for seerne, og vi anerkender den stærke offentlige reaktion på dem. Men vi tog også fuldt hensyn til ytringsfriheden.

I henhold til vores regler kan tv-stationer inkludere kontroversielle meninger som en del af en legitim debat i offentlighedens interesse, og den stærke udfordring til hr. Morgan fra andre bidragydere gav en vigtig kontekst for seerne.

Ikke desto mindre har vi mindet ITV om at passe mere på indhold, der diskuterer mental sundhed og selvmord i fremtiden. ITV kan overveje brugen af ​​rettidige advarsler eller skilte med kontaktoplysninger til hjælpelinjer for at sikre, at seerne er korrekt beskyttet," skriver Ofcom om afgørelsen.

Dermed har ingen af klagerne, hvor hertuginden selv ifølge flere britiske medier også skulle være iblandt, fået ret i deres klage og både ITV og "Goodmorning Britain" slipper for saktioner.

Piers Morgan selv er glad for afgørelsen.

- I dag har Ofcom eftertrykkeligt støttet min ret til ikke at tro, hvad hertugen og hertuginden af ​​Sussex sagde. Og jeg er glad for, at de faktisk har anerkendt, hvad jeg også sagde for fem måneder siden, hvilket er, at i et demokrati har vi ytringsfrihed, og du har lov til at have en mening, selv om Meghan og Harry i deres palæ i Californien kan ikke lide den, sagde Piers Morgan ifølge Sky News efter afgørelsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden