9. mar. 2019
Af Marianne Singer

Hertuginde Meghan tildelt fornem titel på kvindernes kampdag

Hertuginde Meghan
Hertuginde Meghan.
Foto: Mega
Hertuginde Meghan havde meget på hjerte, da hun som nyudnævnt vicepræsident for fonden Queen's Commonwealth Trust deltog i et stort arrangement i forbindelse med kvindernes internationale kampdag.

Ligesom kronprinsesse Mary er også hertuginde Meghan en ivrig fortaler for kvinders rettigheder og ligestilling.

Derfor var det selvfølgelig oplagt, at hertuginde Meghan fredag var med til at markere kvindernes internationale kampdag.

Vigtig diskussion

Sammen med blandt andre sangerinden Annie Lennox, den australske premierminister Julia Gillard og den afrikanske aktivist Angeline Murimirwa deltog hertuginde Meghan således i en paneldiskussion på universitetet King's College London arrangeret af fonden Queen's Commonwealth Trust.

Få timer forinden var hertuginde Meghan blevet udnævnt til vicepræsident i fonden.

Ifølge Daily Mail talte hertuginde Meghan om vigtigheden af kvindernes kampdag og den gavn, den kan have ved at belyse de udfordringer kvinder kæmper med rundt omkring i verden.

Samarbejde med dronningen og prins Harry

Dronning Elizabeth er protektor og prins Harry er præsident for fonden Queen's Commonwealth Trust, der blandt andet støtter op om unge ledere rundt omkring i Commonwealth-landene.

Hertuginde Meghan fik tildelt den fornemme titel af "vicepræsident" i fonden fredag morgen og vil fremover have særligt fokus på arbejdet med kvinder og piger.

Læs mere om: