16. sep. 2014
Af af Rikke Oberlin Flarup, royalista.com, dansk version af Birgitte Engen

Hertuginde Sophie og Prins Edward nyder naturen i Canada

Prins Edward med sin frue hertuginde Sophie af Wessex i Canada
Prins Edward med sin frue hertuginde Sophie af Wessex
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Canada er royalt trækplaster i disse dage, hvor den britiske prins Edward og frue rejser rundt i landet, og Danmarks kronprinspar ankommer onsdag.

Onsdag påbegynder kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks deres travle program i den Canadiske hovedstad Ottawa – læs hele deres fyldige program for besøget i Canada her!

Men allerede i fredags kom deres kongelige kollegaer fra Storbritannien til Canada.

Den britiske prins Edward og hans kone, hertuginde Sophie af Wessex, begyndte et fem dage langt besøg i Canada fredag den 12. september. I løbet af besøget skal det kongelige par rundt i British Columbia og deltage i en række aktiviteter i Victoria, Vancouver og Kelowna samt besøge to af Canadas oprindelige folk, Ditidaht og Namgis, på Vancouver Island.

Sophie og Edward ankom til Victoria fredag og blev modtaget af en entusiastisk flok tilskuere, som vinkede med britiske flag uden for Guvernørens Hus.

Da Prins Edward spurgte et af børnene i flokken, hvornår hun skulle i skole igen, fik han et overraskende og uventet indblik i arbejdsforholdene i regionen lige nu. “Det ved vi ikke endnu. Lærerne strejker stadigvæk,” sagde pigen ifølge det canadiske nyhedsbureau “CBC News”.

Om søndagen blev den 49-årige hertuginde Sophie vist rundt på Blusson Spinal Cord Centre — et forskningscenter for fysisk aktivitet kaldet “International Collaboration On Repair Discoveries”. Under dette besøg talte Sophie både med ansatte og patienter, og hun stillede detaljerede spørgsmål og fik demonstreret et exoskelet — et bionisk apparat, som kan sættes uden på kroppen som en slags “bærbare knogler”.

Senere samme dag fik prins Edward og hertuginde Sophie lejlighed til at opleve lidt af Canadas smukke natur. Det royale par var klædt i afslappet og lækkert tøj — Sophie i en elegant marineblå blazer og hvide bukser, Edward i en smart lyseblå Ralph Lauren-trøje — og de så ud til at hygge sig og nyde turen, mens de indsnusede den friske luft på en bid af vandreruten TCT (Trans Canadian Trail) Coho River Trail i det nordlige Vancouver.

Edward og Sophie fik en rundtur på Capilano River Fiskeopdræt og gik en lille bid af TCT i Capilano River Park. Bagefter sluttede de sig til en gruppe frivillige, der arbejder i parken, og spiste barbeque sammen med dem.

Oven på programmet i British Columbia fortsætter prins Edward med at besøge Saskatchewan fra den 17. til den 19. september, mens hertuginde Sophie rejser til det nordlige Ontario.

Denne artike er lavet i samarbejde mde royalista.com

Læs mere om: