Lørdag, 2. juni 2018 - af Niels Burgos

Historien bag Meghans fantastiske bryllupsdiadem

Prins Harry, hertuginde Meghan

Prins Harry, hertuginde Meghan

Foto: All Over Press
Hertuginde Meghan havde valgt et uhyre smukt diadem med en spændende historie til sin store dag.

Hertuginde Meghan af Sussex valgte med stor sikkerhed et af de smukkeste diademer, som den engelske dronning råder over, til dagen, da hun gav sit ja til prins Harry i St George's Chapel på Windsor Castle. Det er enkelt - og alligevel funklende smukt - og med en historie, der går langt tilbage i den britiske kongefamilie. Diademet har yderst sjældent været set offentligt og bærer navnet Queen Mary's Diamond Bandeau.

En gave fra 1893

Det smukke diadem blev nemlig lavet specielt til dronning Elizabeths farmor, dronning Mary, i 1932. Men historien går endnu længere tilbage. I midten af diademet er en aftagelig broche med 10 funklende diamanter. Brochen var en gave til dronning Mary ved hendes bryllup i 1893.

Foto: All Over Press

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

I arv til dronning Elizabeth

Da dronning Mary døde i 1953, overgik diademet til hendes barnebarn - den nuværende dronning Elizabeth - og det var af hende, Meghan havde fået tilladelse til at låne det fantastiske diadem til sin store dag.

David Marshall, en af Englands førende juvelerer, har til Dail Mail anslået, at et sådant diadem har en værdi af imellem tre og fire millioner kroner - og han mener, det har taget op mod 500 timer at fremstille det.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden