Tirsdag, 5. januar 2021 - af Malan Joensen

Hvordan fejres dronning Elizabeth? Nu er der nyt om fødselsdagen

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Dronning Elizabeth bliver 95 år den 21. april.

Det er endnu ikke til at sige, hvilke muligheder der bliver for at fejre dronning Elizabeth, når hun den 21. april kan sætte 95 lys i lagkagen. 

Coronasituationen kan stadig spille en rolle for, hvor mange man kan samles til fest, men én ting er ihvertfald sikkert: Dronning Elizabeth skal fejres på den bedst mulige vis. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En af måderne hvorpå det gøres er ved at der udstedes en særlig 5 punds-mønt i den glædelige anledning. 

Det skriver Sky News.

Den særlige mønt vil blandt andet bestå af indskriften "EIIR" og ordene "My heart and my devotion" ("Mit hjerte og min hengivenhed" på dansk), som er en reference til dronningens juletale i 1957, hvor hun netop talte om sin kærlighed til og hengivenhed for nationen og Commonwealth-landene. 

Normalt bliver den britiske monarks fødselsdag markeret to gange om året: Ved en mindre fejring på selve fødselsdagen og ved den storslåede Trooping the Colour-parade den anden lørdag i juni, hvor store dele af kongefamilien deltager og mange briter samles ved The Mall i London. 

Sidste år var der på grund af coronapandemien ingen Trooping the Colour-parade, og der er endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt den kan gennemføres i år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden