Royal ekspert: Denne dag vælger dronning Elizabeth at træde tilbage

Dronning Elizabeth. Indsat: Portræt af dronning Elizabeth og prins Philip fra 1953.

Dronning Elizabeth. Indsat: Portræt af dronning Elizabeth og prins Philip fra 1953.

Fotomontage: MEGA
En britisk forfatter til flere bøger om kongefamilien mener, at dronning Elizabeth snart vil abdicere og overlade tronen til prins Charles.

Fra officiel side har der aldrig været tale om, at dronning Elizabeth skulle finde på at abdicere, og selv om hun er 94 år, lader hun til at trives godt med hvervet som monark, som hun pligtskyldigt har passet de seneste 68 år. 

Den britiske forfatter og royale ekspert Robert Jobson, der skriver om kongehuset for flere store, britiske medier, mener dog, at en abdikation kan være nært forestående.

Det siger han i udsendelsen "The Royal Beat", skriver avisen Daily Express.

- Jeg tror stadig fuldt og fast på, at dronningen vil træde tilbage, når hun bliver 95, siger Robert Jobson. 

Og den dato er ikke så langt ude i fremtiden - den 21. april næste år fylder dronningen 95 år.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Det plejer dog traditionen tro at blive markeret to gange. Både på selve fødselsdagen om foråret i mindre skala, og så med den helt store fejring den anden lørdag i juni, hvor den flotte Trooping the Colour-parade finder sted.

I år var paraden dog aflyst og selve fødselsdagen i april blev også markeret meget afdæmpet pga. risikoen for coronasmitte. 

Hvilken af de to fødselsdagsmarkeringer, Robert Jobson mener vil danne grundlag for en eventuel abdikation, melder historien dog ikke noget om. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden