Onsdag, 9. december 2020 - af Malan Joensen

Kate i hemmelig telefonsamtale: Kald mig Catherine

Hertuginde Catherine.
Hertuginde Catherine.
Arkivfoto: MEGA
I foråret brugte hertuginde Catherine noget af lockdown-tiden på at ringe rundt til ensomme ældre.

Midt imellem hjemmeskolingen af de to ældste børn, prins George og prinsesse Charlotte, pasningen af yngstemanden Louis og diverse officielle videomøder, brugte Kate også forårets nedlukning på at ringe til isolerede ældre, heriblandt den 85-årige Len Gardner. Uden at offentligheden på det tidspunkt vidste det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han fortæller nu om den skelsættende oplevelse til avisen The Sun. 

For den 85-årige pensionist, der lider af blærekræft og også passer sin alzheimerramte 84-årige hustru Shirley, var det en meget hyggelig og rørende oplevelse at tale med hertuginden, der faktisk ringede et par gange med nogle ugers mellemrum. 

Hertuginden insisterede i samtalen på, at Len ikke behøvede at være så formel. Da han spurgte, hvordan han skulle tiltale hende, svarede hun:

"Kald mig Catherine."

Og så fik de ellers en hyggelig snak om blandt andet madlavning, og det førte til, at Kate nogle dage senere sendte Len og Shirley en særlig gave.

"Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle tale i telefon med Englands kommende dronning. Jeg vil sætte pris på de samtaler resten af mit liv. De opkald hjalp mig, fordi de gav mig noget at se frem til, fortæller Len Gardner til avisen. 

I forbindelse med artiklen opfordrer The Sun i øvrigt til, at briterne tilmelder sig avisens "Christmas Together"-kampagne, hvor man i samarbejde med andre velgørenhedsorganisationer, deriblandt Royal Voluntary Service, kan hjælpe til med at bekæmpe ensomhed blandt isolerede ved hjælp af eksempelvis telefonopkald.   
  Kate er ikke den eneste kongelige i Storbritannien, der har ringet rundt til ensomme, isolerede borgere - således har blandt andre også hertuginde Camilla og grevinde Sophie af Wessex i løbet af året taget initiativ til en hyggelig snak over telefonen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden