6. aug. 2020
Af Malan Joensen

Kate og Williams dejlige dag: Endelig sammen igen

Prins William og hertuginde Catherine.
Prins William og hertuginde Catherine.
Foto: MEGA
Prins William og hertuginde Catherine har været ude på deres første fælles officielle opgave siden nedlukningen.

Mens vi ved flere lejligheder har kunnet se William og Kate stå sammen om velgørenhed og vise deres opbakning til det hårdt kæmpende personale i det britiske sundhedsvæsen via diverse videoopkald hjemmefra, har det ikke været muligt for dem at være sammen på en officiel opgave uden for hjemmets fire vægge siden det spæde forår.

Da Storbritannien blev lukket ned i marts, begav William, Kate og deres børn prins George, 7, prinsesse Charlotte, 5, og lille prins Louis, 2, sig til deres landsted Anmer Hall i Norfolk, hvorfra de så godt som muligt har passet deres kongelige pligter ved hjælp af videomøder og telefonopkald.

Onsdag var det så endelig tid til, at de royale powerpar kunne nyde hinandens selskab på en fælles arbejdsdag med officielle opgaver udenfor Anmer Halls mure.

Først besøgte hertuginde Catherine og prins William halvøen Barry Island i Wales.

Stedet er en populær destination på grund af stranden og ferieområdet, der blandt andet byder på forskellig underholdning i form af spisesteder og arkader med spillemaskiner.

Her fik parret ifølge Hello Magazine en snak med nogle af de lokale indehavere om den svære udfordring, de står overfor med svigtende omsætning på grund af coronakrisens turisme-stop.

Kate og William nåede også at prøve nogle af de sjove ting i arkaden, og efter billederne at dømme havde de en pragtfuld tur til Barry Island.

Sjove bingo-minder

Senere gik turen til plejehjemmet Shire Hall Care Home i Cardiff, som tidligere på året havde virtuelt besøg af prinsen og hertuginden, da de agerede bingo-opråbere via videopkald fra Anmer Hall.

Kate og William havde da deres egne tromle med bingo-kugler og skiftedes til at trække numre, mens en gruppe beboere spillede med hjemme fra plejehjemmet til stor morskab for både de royale bingoværter og deltagerne.

Onsdag kunne parret så selv besøge plejehjemmet og blive opdateret på, hvordan de klarer skærene under coronakrisen.

Tirsdag var Kate i øvrigt alene på officiel opgave, hvor hun besøgte en såkaldt "baby-bank". Læs mere om besøget her:

Læs mere om: