Tirsdag, 23. juli 2013 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Kates lille prins er en sværvægter

Marcus Setchell
Marcus Setchell, Kates gynækolog, forlader St. Mary's hospitalet mandag aften
Foto: AOP
Kate og Williams nyfødte er den tungeste kommende konge flere generationer. Den nye prins er tungere end både sin far og farfar.

Mandag blev spændingen endelig udløst. Hertuginde Catherine og prins William blev forældre til en dreng, og både mor og barn har det godt.

Men når man kigger på det britiske kongehus’ historie, er det bestemt ikke det mindste spædbarn i familien. Det er faktisk den tungeste kommende konge i mange år, skriver Daily Mail.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den nye prins vejede 3,8 kg ved fødslen, mens hans far prins William kun vejede omkring 3,2 kilo, da han blev født i 1982. Prins Charles vejede 3,35 kilo som nyfødt i 1948.

Dronning Elizabeth blev i 1926 forløst ved et kejsersnit, og hun var dengang nr. 3 i rækken til tronen. Hendes fødselsvægt kendes dog ikke.

Læs her hvad der sker i løbet af tirsdagen for at fejre den lille prins.

En meget privat detalje

Gennemsnitsvægten for en nyfødt, der bliver født tæt på terminsdatoen, er på omkring 3,7 kilo, og vægten på den nyfødte regnes derfor til at være ganske normal. Ifølge Judith Rowbotham, der er historiker ved Nottingham Trent University, annoncerede man ikke vægten af de tidligere nyfødte monarker.

- Denne slags information blev set som en meget privat detalje. Det var nok at vide, at barnet var i live og raskt, siger hun.

Kigger man rundt på fødselsvægten af de andre medlemmer af det britiske kongehus, slår den nye prins alligevel de fleste.

Prins Harry vejede kun 2,7 kg, da han blev født i 1984.

Her er de navne, som offentligheden tror, er i spil til den nye prins.

Kun 2 kg ved fødslen

Prins Williams kusine Lady Louise Mountbatten-Windsor blev født for tidligt og vejede kun to kg ved fødslen.

Der er dog et enkelt familiemedlem, der slår den nye prins. Dronning Elizabeths første oldebarn Savannah Phillips var nemlig lidt tungere end den nye prins med en vægt på 3,85 kg i december 2010.

Prins Charles’ søskende var heller ikke sværvægtere, da de blev født. Prins Andrew vejede næsten 3,3 kg i 1960, mens prinsesse Anne vejede 2,7 kilo i 1950. Prins Edward vejede 2,5 kilo, da han blev født i 1964.

Kilde: Dailymail.co.uk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden