11. jun. 2021
Af Malan Joensen

Kongefamilien genforenet: Derfor samles de nu

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Dronning Elizabeth, prins Charles, hertuginde Camilla, prins William og hertuginde Catherine har festlig aften i sigte.

Fredag 11. juni er en stor dag for den britiske kongefamilie, for her skal dronning Elizabeth, prins Charles, hertuginde Camilla, prins William og hertuginde Catherine på officiel opgave sammen for første gang i omkring et halvt år.

Ifølge flere britiske medier, deriblandt Hello Magazine, rejser de alle til Cornwall fredag i anledning af G7-topmødet, hvor Storbritannien er værtsland.

Her skal de kongelige blandt andet deltage i en fornem middag fredag aften i det spektakulære Eden Project sammen med G7-lederne.

Eden Project, som består af enorme drivhuse, der huser forskellige planter fra hele verden, er en stor attraktion i Cornwall.

Blandt de andre officielle arrangementer med britiske kongelige finder man også en reception, som prins Charles er vært for, og hvor prins William deltager.

Dronning Elizabeth, hertuginde Camilla og Kate har også en fælles opgave i forbindelse med "The Big Lunch"-initiativet, og så skal hertuginde Catherine og USA's førstedame Jill Biden også på en fælles opgave.

Søndag skal det amerikanske præsidentpar Joe og Jill Biden i øvrigt til te med dronning Elizabeth på Windsor Castle.

G7 er en forkortelse for "Group of Seven", som dækker over en organisation, hvor syv af verdens såkaldt "veludviklede" økonomier samles. Det er pt. Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA's ledere, der er rejst til Cornwall.

Ifølge BBC vil repræsentanter fra EU også være tilstede, og man har inviteret Indien, Sydkorea og Australien til at deltage i år, hvor man samles fra fredag 11. juni til søndag 13. juni.

De fleste møder holdes for lukkede døre, og et af hovedemnerne vil denne gang være genopretning efter covid-pandemien, og deriblandt "et stærkere globalt sundhedssystem, som kan beskytte os mod fremtidige pandemier", skriver BBC. Også klimaforandringer og handel vil være på dagsordenen.

Læs mere om: