16. jun. 2020
Af Malan Joensen

Sådan er det at tale med dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Det er en helt særlig oplevelse at tale med den britiske monark - også selv om det er via video-opkald.

Dronning Elizabeth og prinsesse Anne deltog for nyligt i et videopkald med velgørenhedsorganisationen Carers Trust, som prinsesse Anne er præsident for.

Carers Trust støtter og hylder alle de, der ulønnet plejer et familiemedlem eller en ven, der er handicappet, syg eller sårbar - fysisk såvel som mentalt. Alene i Storbritannien mener man, at der er syv millioner mennesker, der står for at pleje og yde omsorg til én af deres nærmeste, der er alvorligt syg, handicappet eller ældre.

Nogle af disse fik muligheden for at tale med monarken og hendes datter, og det var en stor oplevelse, fortalte de til Hello Magazine:

- Hun tog det virkelig flot, selv om hun ikke havde prøvet det før (video-opkaldet, red.). Hun lyttede opmærksomt til, hvad vi sagde. Det var en rar følelse at være så værdsat. Hun sagde, at vi alle sammen var fantastiske, og det betød rigtig meget. Det virkede som om, at hun virkelig forstod os og sympatiserede med os, sagde Alexandra Atkins, der er 24 år og tager sig meget af sine forældre.

Hun tilføjede, at hun håber, hun en dag kan møde dronning Elizabeth og prinsesse Anne ansigt til ansigt og takke dem for deres støtte.

Nadia Taylor, der også deltog i mødet, beskrev, hvordan de to kongeliges interesse og omsorg var helt tydelig på trods af afstanden, og hun fornemmede, hvordan dronning Elizabeth gerne ville vise, at hun stadig er der for Storbritannien og nationens sårbare indbyggere, selv om hun er nødt til at holde sig indenfor på slottet.

Se et rørende sammendrag af det historiske video-opkald på kongefamiliens egen instagram - klik her.

Læs mere om: