24. jul. 2013
Af af Juliane Olsen

Kongefamilien genoptager arbejdet efter familieforøgelse

Prins Charles og hertuginde Camilla af Cornwall
Prins Charles og hertuginde Camilla af Cornwall
Foto: AOP
Det er ikke tid til at hvile på laurbærene for den britiske kongefamilie, selv om den næste tronarving lige er blevet født.

At blive bedsteforældre for første gang er meget spændende, men uheldigvis kan prins Charles og hans hustru Camilla ikke fuldt ud nyde deres nye rolle endnu. Selv om der kun er gået to dage siden fødslen af hertuginde Catherines og prins Williams lille prins, så vender Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall nu tilbage til deres pligter.

Hertuginde Catherine får ros for at vise sin mavebule frem efter fødslen af sin søn.

Ifølge det britiske hofs hjemmeside så har parret faktisk en travl uge i vente. Parret forventes at aflægge besøg hos Royal Welsh Show ved Royal Welsh Showground i Llanelwedd, Builth Wells, Powys onsdag, og derefter vil prins Charles officielt åbne den nye have ved Kemble Railway Station i Windmill Hill, Kemble, Gloucestershire på torsdag.

Prins Charles og hertuginde Camilla vil så have et par dages fri, før arbejdet starter igen mandag, hvor parret besøger The Historic Dockyard Chatham i Chatham, Kent. Hans Kongelige Højhed er nemlig protektor for The Chatham Historic Dockyard Trust. På tirsdag vil de så deltage en koncert under titlen Music in Country Churches ved Church of St. Peter og St. Paul i Salle, Norfolk. Prinsen af Wales er ligeledes protektor for Music in Country Churches.

Alt imens har dronning Elizabeth II tirsdag været vært ved en reception på Buckingham Palace, hvor vinderne af 2013 Queen’s Award Enterprise deltager. Priserne uddeles til britiske firmaer, der har opnået store resultater inden for innovation, international handel og bæredygtig produktion.

Stolt over barnebarn

Prins Charles og hertuginde Camilla ankom tirsdag til St. Mary’s Hospital i London for at besøge deres barnebarn for første gang. Prinsen af Wales beskrev tronarvingen som fantastisk, og afslørede for hoben, at de snart ville få ham at se, da parret havde besøgt Hertugen og Hertuginden af Cambridge og deres nyfødte på hospitalet.

- Både min hustru og jeg er henrykte over fødslen af mit første barnebarn. Det er et utroligt specielt øjeblik for William og Catherine, og vi er så begejstrede på deres vegne over fødslen af deres lille dreng. Bedstefaderskabet er et unikt øjeblik i enhvers liv, som utallige mennesker har fortalt mig i de seneste måneder, så jeg er enormt stolt og lykkelig over at være blevet bedstefar for første gang, og vi ser ivrigt frem til at se barnet i den nærmeste fremtid, lød det i en udtalelse fra den 65-årige farfar efter fødslen.

Kunne du tænke dig at abe efter det kongelige babyudstyr? Så få afsløringen på, hvilket udstyr hertuginden og prinsen har købt til deres lille ny på billedbladet.dk

Hertuginde Catherine fødte sin og prins Williams første søn mandag kl. 17:24 dansk tid på St. Mary’s Hospital i London.

Læs mere om: