Tirsdag, 3. november 2020 - af Malan Joensen

Kongehuset bekræfter: Her er dronning Elizabeth og prins Philip nu

Dronning Elizabeth og prins Philip.
Dronning Elizabeth og prins Philip. 
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Den britiske monark og hendes ægtemand er blevet genforenet.

Dronning Elizabeth, 94, og prins Philip, 99, bor nu igen under samme tag, bekræfter det britiske kongehus til Hello Magazine.

Dronningen har den seneste tid boet på Windsor Castle, mens prins Philip har opholdt sig på Wood Farm ved Sandringham-godset i Norfolk, hvor han siden sin pensionering i 2017 har holdt meget af at være. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Torsdag i sidste uge rejste dronningen fra Windsor til Norfolk og tilbragte weekenden med prinsen på hans elskede fristed, inden de to mandag sammen rejste tilbage til Windsor Castle. 

Ifølge ugebladet er det uvist, hvor længe prins Philip og dronning Elizabeth vil opholde sig her.

Ny nedlukning af England

På torsdag træder en ny corona-nedlukning af England i kraft, og det menes, at det kan være årsagen til, at de to ægtefolk nu helst vil være ved hinandens side hver dag. 

Det var de også i foråret under den første nedlukning.

Ellers har prins Philip siden 2017 i lange perioder opholdt sig på Wood Farm, mens dronning Elizabeth i kraft af sit embede har måttet opholde sig nærmere den britiske hovedstad.

Hvor længe de to vil bo på Windsor Castle i denne omgang, vides ikke. 

Den nye nedlukning, der træder i kraft torsdag 5. november og er sat til at vare til 2. december, medfører ifølge Daily Mirror blandt andet, at pubber, restauranter, frisører, fitnesscentre og såkaldte "ikke-essentielle" butikker skal holde lukket - restauranter og cafeer må dog holde åbent for take away-salg. Også museer, biografer og koncertsteder skal holde lukket. 

Supermarkeder og havecentre må stadig holde åbent. Modsat den første nedlukning må skoler og uddannelsesinstitutioner holde åbent. Folk opfordres til at arbejde hjemme, men må gerne gå på arbejde, hvis det er nødvendigt. Også legepladser holdes åbne modsat forårets nedlukning.

Til gengæld gælder det, at man kun må bevæge sig udenfor, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål som f.eks. at handle i supermarkedet, hjælpe med at tage sig af et familiemedlem eller hvis man har behov for at gå en tur. Som udgangspunkt må man ikke mødes med andre mennesker end dem, man deler husstand med, men der er dog undtagelser. 

De nye regler gælder kun England, for Wales, Skotland og Nordirland har allerede taget skrappere regler i brug. Læs mere om reglerne for den nye nedlukning i England hos Daily Mirror her. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden