23. okt. 2013
Af af

Kongelig dåb: Se lille prins George

Prins George i sin dåbskjole.
Prins George i sin dåbskjole.
Foto: AOP
Prins William og hertuginde Catherines førstefødte er nu blevet døbt.

Lille prins George sad trygt på prins Williams arm, da han onsdag eftermiddag ankom til sin dåb i Chapel Royal i St. James’ Palace. Her blev den lille prins på tre måneder døbt omgivet af sine allernærmeste.

Kun 22 personer, heriblandt syv faddere, var samlet om dåben, hvor lille prins George var iklædt en kopi af den kongelige dåbskjole, som går helt tilbage til Victoria-tiden.

Prins Harry og Catherines søster, Pippa Middleton, var ikke blandt fadderne, men havde begge en central rolle, idet de læste passager fra Bibelen op under ceremonien.

Hertuginde Catherine og prins Williams søn har den fulde titel og navn prins George Alexander Louis af Cambridge, og er nummer tre i arvefølgen til den britiske trone efter sin far prins William. Prins Charles er første tronarving efter dronning Elisabeth II.

Prins George blev døbt i vand fra Jordanfloden, hvor Jesus ifølge religiøs tradition blev døbt af Johannes Døberen.

Efter dåben samles gæsterne i Clarence House med prins Charles og hertuginde Camilla af Cornwall som værter. Her vil der blive serveret dåbskage fremtryllet af Williams og Catherines bryllupskage.

https://imgix.billedbladet.dk/prins-george-daab2_aop.jpg
Prins William og hertuginde Catherine med deres søn i dåbskjolen.
AOP

Læs mere om: