Torsdag, 13. januar 2022 - af Lene Skriver Bak

Kongelig ekspert: Derfor er drastisk beslutning fra dronning Elizabeth helt nødvendig

Dronning Elizabeth. Indsat: Prins Andrew.
Dronning Elizabeth. Indsat: Prins Andrew.
Arkivfoto: Mega
BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Marianne Singer er ikke i tvivl om, hvorfor dronning Elizabeth går så hårdt til prins Andrew.

Dronning Elizabeth har skubbet sin søn prins Andrew ud i kulden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter en lang og opslidende periode, hvor prins Andrew har været under anklage for misbrug af en mindreårig pige, Virginia Roberts, nu Giuffre, og for dårlig dømmekraft vedrørende sit venskab med den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein, har en domstol i USA nu afgjort, at den 61-årige britiske prins ikke kan stoppe det søgsmål for seksuelle overgreb, Virginia Giuffre har anlagt mod ham.

Tilbage i 2019 meddelte prins Andrew, at han, efter aftale med sin mor, havde besluttet at trække sig fra sine royale pligter på ubestemt tid.

Og nu er dronning Elizabeth gået skridtet videre: Hun har frataget prins Andrew alle protektioner og militære forbindelser.

Ikke set i nyere tid

Den drastiske melding, der kom som en pressemeddelelse fra Buckingham Palace, er ikke hverdagskost, forklarer BILLED-BLADETs kongehusekspert, Marianne Singer.

- Det er en meget voldsom, men nødvendig, udmelding fra dronningen, som jeg ikke mindes der har været noget tilsvarende i nyere tid. Dronningen tager afstand fra den søn, der i folkemunde går for at være hendes yndling, vurderer Marianne Singer, der dog ikke mener, at den drastiske beslutning er overilet:

- Atter sætter dronningen kronen og forpligtelserne over familien og sine egne følelser. Hun skubber sin søn ud i kulden, fordi hun er nødt til at lægge afstand. 

- Det har været en mareridtsagtig sag for både prins Andrew og kongehuset, og dronning Elizabeth har atter måttet takle nogle store og usædvanligt kontroversielle sager i familien, men dronningen har utvivlsomt følt sig nødsaget til at tage dette drastiske skridt for at sikre monarkiets overlevelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden