1. mar. 2022
Af Marianne Singer

Krigssituationen påvirker de europæiske kongehuse: De kongelige aflyser på stribe

Dronning Elizabeth. 
Dronning Elizabeth.
Foto: Mega
Dronning Elizabeth er en af flere europæiske kongelige, der nu har aflyst vigtige kongelige opgaver på grund af krigssituationen i Ukraine.

Igennem de sidste to år måtte de europæiske kongelige aflyse eller udsætte adskillige af deres kongelige opgave på grund af pandemien, og nu sker det igen.

Denne gang er det dog ikke pandemien, der ændrer de kongelige planer, men krigssituationen i Ukraine.

Afsted alene

Således skulle spanske kong Felipe og dronning Letizia i torsdags have besøgt kunstmessen ARCO i Madrid og om eftermiddagen Mallorca.

Men dronning Letizia endte, ifølge spanske Vanitatis, med at tage afsted alene til kunstmessen, mens turen til Mallorca blev aflyst, fordi kong Felipe var nødt til at deltage i flere møder omkring den internationale situation.

Ingen reception

Næste i rækken af kongelige, der måtte aflyse var britiske dronning Elizabeth, der på onsdag den 2. marts skulle have været vært ved en festlig reception for det diplomatiske korps på Windsor Castle.

Her gjorde situationen i Ukraine det, ifølge blandt andet People, ligeledes umuligt at invitere til en festlig reception med omkring 500 gæster og efter råd fra udenrigsministeren endte dronningen med at aflyse.

Rejse udsat

I Belgien har krigssituationen påvirket kong Felipe og dronning Mathildes planer på markant vis, i det de efter planen på søndag skulle være rejst til Den Demokratiske Republik Congo på et fire dage langt officielt besøg.

Det blev beskrevet som et historisk besøg, som du kan læse alt om her:

Besøget er nu blevet udsat på grund af situationen i Ukraine og udsat til et senere tidspunkt, har det belgiske kongehus meddelt.

Læs mere om: