21. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Meghan går i Marys fodspor

Hertuginde Meghan af Sussex
Hertuginde Meghan af Sussex
Arkivfoto: MEGA
Hertuginde Meghan af Sussex sætter mere og mere fokus på et område, som også Danmarks kronprinsesse Mary i mange år har rettet opmærksomheden mod.

For hertuginde Meghan af Sussex er det vigtigt på den internationale scene at rette opmærksomheden mod piger og kvinders rettigheder.

Meghan og Marys budskab

Dermed går Meghan i kronprinsesse Marys fodspor, for Mary har i mange år været spydspids på området i flere forskellige sammenhænge – blandt andet som protektor for FN’s Befolkningsfond UNFPA og som markant medlem af den internationale High Level Task Force.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Hertuginden holdt tale

Meghan har for nylig indtaget den digitale scene i forbindelse med den store ”Girl up”-event, hvor hun holdt tale om vigtigheden af at intensivere kampen for lighed mellem kønnene og for lighed mellem racer.

Hertuginden opfordrede alle til at støtte bestræbelserne for, at for eksempel kvinder får samme muligheder og rettigheder som mænd over hele kloden.

Kronprinsesse Mary til stor konference

Samme budskab har Danmarks kronprinsesse Mary gjort meget for at sprede de senere år, hvor hun blandt andet har gjort sig fornemt bemærket på verdens største kvindekonference ”Women Deliver”.

Mary i godt selskab

Kronprinsesse Mary har været et hit i flere år ved den enorme Women Deliver-kvindekonference, som hun har deltaget i både i Malaysia, Canada og Danmark.

Ved de særlige kvindekonferencer har Mary i øvrigt været i selskab med andre kongelige profilersom Norges kronprinsesse Mette-Marit, Hollands dronning Maxima og Hollands prinsesse Mabel.

Mette-Marit, Mary og Mabel
Mette-Marit, Mary og Mabel
Foto: Aller Foto

Budskabet gik rent ind

I den store ”Girl up”-tale for nylig havde Meghan et budskab, som gik rent ind.

– Medfølelse indebærer det at se andres smerte og lidelser og vide, at det er vores pligt at forsøge at hjælpe med at lindre smerten, sagde Meghan.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb29-forsider.jpg

Læs mere om: