Søndag, 20. februar 2022 — af Ulrik Ulriksen

Mere end en tilfældighed?: Kate kopierer Mary

Kronprinsesse Mary og hertuginde Catherine af Cambridge
Kronprinsesse Mary og hertuginde Catherine af Cambridge
Foto: Mega
For Storbritanniens hertuginde Catherine af Cambridge er kronprinsesse Mary sandsynligvis en stor inspiration. Kate er på flere områder i hvert fald gået i Marys fodspor.

Når hertuginde Catherine og kronprinsesse Mary mødes på onsdag i København, har de meget at tale om, for begge kongelige profiler er optaget af flere af de samme fokusområder.

Kronprinsesse Mary har dog et væsentligt forspring, da hun har været i gang med sine store projekter før Kate, og på den måde har Danmarks kronprinsesse helt sikkert på visse områder været en stor inspiration for hertuginden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mary har inspireret Kate

2007 var et skelsættende år for kronprinsesse Mary, der stiftede Mary Fonden, som blandt andet arbejder med projekter rettet mod børn.

Hertuginde Catherine eller Kate har til en vis grad kopieret den idé med sin Royal Foundation Centre for Early Childhood, som hertuginden lancerede i 2021.

Netop børns udvikling og trivsel er både Mary og Kate således meget optaget af, og de bruger deres royale platform til at få sat fokus på dette område så meget som muligt.

På samme måder har begge kvinder med deres markante stil præget af åbenhed kastet lys over flere andre vigtige udfordringer i samfundet som for eksempel mental sundhed.

Kronprinsessen har et forspring

Kronprinsesse Mary har af naturlige årsager altid haft et forspring i forhold til Kate.

Kronprinsessen, der netop er fyldt 50 år, blev den del af det danske kongehus ved sit og kronprins Frederiks bryllup i 2004, mens hertuginde Catherine, som lige er fyldt 40 år, først blev gift med prins William i 2011, og naturligvis først derefter skulle definere sin rolle som en del af det britiske kongehus.

Ligesom kronprinsesse Mary skulle bruge et par år til at arbejde med at få defineret sin rolle som kronprinsesse, måtte også hertuginden bruge en del tid til at finde ud af præcis hvordan, hun ville udnytte sin gennemslagskraft som kongelig til at skabe en forskel i udvalgte sammenhænge.

Nu har både Mary og Kate for længst fundet sig til rette med deres arbejde i kongehuset og ude i offentligheden, og de har derfor masser af overskud til at gøre en forskel som rollemodeller og som spydspidser i kampen for at forbedre forhold for udsatte grupper i samfundet.

Begge har i denne tid rettet fokus mod børns trivsel, og de har også øje for at støtte kampen for kvinders rettigheder og menneskerettigheder i øvrigt.

Optaget af at fotografere

Mary og Kate har utroligt meget til fælles, og måske har Danmarks kronprinsesse også været et forbillede for Kate på et andet område end de ovenfor nævnte.

Kronprinsessen er optaget af at fotografere, og har i mange sammenhænge lavet skønne portrætter af sin familie.

Også denne idé har hertuginden fået, for vi har de senere år flere gange set familiebilleder af prins William og børnene Louis, Charlotte og George med Kate som fotograf.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden