20. feb. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Prins Henrik bød dronning Margrethe på den smukkeste overraskelse

Dronning Margrethe og prins Henrik
Dronning Margrethe og prins Henrik
Foto: Martin Høien
I dag for præcis fire år siden blev prins Henrik bisat fra Christiansborg Slotskirke. I kirken bød prinsen sin elskede dronning på en sidste kærlighedserklæring.

På en kold og blæsende tirsdag den 20. februar for fire år siden blev hele Danmarks prins Henrik bisat fra Christiansborg Slotskirke.

Mens det var koldt udenfor, var der en varm stemning inde i kirken, hvor prins Henrik bød dronningen på en overraskelse i form af en sidste kærlighedserklæring.

Prins Henrik erklærede dronning Margrethe sin store kærlighed

Da den kongelige familie og gæsterne trådte ind i slotskirken, mødte der alle, især dronningen, en overraskelse af de helt uforglemmelige.

Blomsterne på gulvet var arrangeret, som stod de i en have, og det var der en særlig grund til.

Henriks historiske bryllupstale på dansk

Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen citerede i sin tale under bisættelsen prinsens bryllupstale til dronningen:

“Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt.”

Det var prins Henriks store ønske at overraske dronningen en sidste gang.

Derfor var kranse og blomster arrangeret som den "blomstrende have", prinsen selv talte om i sin kærlighedserklæring i bryllupstalen i 1967.

Smuk afslutning

Bisættelsen sluttede med at jordpåkastelse, hvor en del af jorden stammede fra parken omkring Marselisborg Slot, og en anden del var samlet op i vinmarkerne ved regentparrets franske vinslot, Château de Cayx.

Blomsterhilsenen til dronning Margrethe var ikke den eneste gang, at prinsen har overrasket efter sin død.

Det overraskede mange, at prinsen ønskede at blive kremeret og få spredt sin aske delvist over danske farvande og delvist nedlagt i en urne i den private del af slotshaven ved Fredensborg Slot.

Læs mere om: