20. feb. 2022
Af Ulrik Ulriksen

I dag er det fire år siden: Hele Danmark støttede dronning Margrethe i sorgen

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og familien tog for fire år siden tirsdag den 20. februar 2018 en rørende afsked med prins Henrik. Hele Danmark støttede dronningen i sorgen på den svære dag.

Allerede tidligt om morgenen tirsdag den 20. februar 2018 stillede de første københavnere sig op ved Christiansborg Slotskirke for på behørig afstand at deltage i bisættelsen af prins Henrik.

Støtte til dronning Margrethe

På denne og mange andre fine måder viste danskerne deres støtte til dronning Margrethe og den kongelige familie på en svær dag, og samtidig viste alle deres respekt for prins Henrik.

Prins Henrik og dronning Margrethe
Prins Henrik og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul

Præcis en uge efter prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot 13. februar i en alder af 83 år sagde dronning Margrethe ved den historiske højtidelighed i Christiansborg Slotskirke farvel til sin elskede gennem mere end 50 år.

Tydeligt berørt

Sammen med resten af familien og en lille udvalgt skare, som prins Henrik før sin død selv havde udpeget, tog en tydeligt berørt dronning Margrethe en smuk afsked med sin prins.

Dronning Margrethe og den kongelige familie
Dronning Margrethe og den kongelige familie
Foto: Hanne Juul

Den stemningsfyldte og bevægende ceremoni var fuld af rørende øjeblikke, og det var også stærkt at se dronningen og kronprinsfamilien og resten af den kongelige familie stå udenfor slotskirken og se båren blive ført væk.

Læs mere om: