6. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Midt i privat lykke: Eugenie mindes ufattelig tragedie

Prinsesse Eugenie
Prinsesse Eugenie
Foto: Mega
Højgravide prinsesse Eugenie skal føde meget snart, men midt i sin private lykke har hun overskud til at sætte fokus på et vigtigt emne, som optager hende meget.

Storbritanniens prinsesse Eugenie er højgravid og ser sammen med sin mand Jack Brooksbank frem til fødslen, som er lige om hjørnet.

Eugenie mindes tragedie

Midt i sin private lykke har Eugenie overskud til at sætte fokus på et vigtigt emne, som optager hende meget.

Fredag dukkede Eugenie ifølge Hello Magazine op på de sociale Medier, og her mindedes hun ofrene for en forfærdelig tragedie fra 2004.

Uhyggelig tragedie

- For 17 år siden druknede 21 kinesiske illegale immigrantarbejdere, da de blev overrasket af tidevandet, mens de høstede muslinger ved Lancashire-kysten, lyder det fra Eugenie i videoen på de sociale medier.

Fokus på slaveri

Prinsesse Eugenie, som med sit engagement i organisationen The Anti Slavery Collective, sætter fokus på slaveri i vor tid, understreger, at det desværre ikke er et særsyn, at ressourcestærke forretningsmænd udnytter billig, ulovlig arbejdskraft på denne måde.

Det skal stoppes

Det skal stoppes, og det vil prinsessen gerne skabe opmærksomhed omkring.

Tragedien ved kysten, hvor det skiftende tidevand er så farligt, fandt sted den 5. februar 2004.

De kinesiske arbejdere var hyret af to englændere, der betalte dem en løn langt under normalt niveau.

Bare ca. 50 kroner pr. 25 kg muslinger skulle kineserne have i løn.

På trods af den lave løn gik de ud til kysten for at arbejde i det farlige område med lokale forhold, de intet kendte til eller var informeret om.

Kineserne var kommet ind i England via containere til Liverpool, og herfra blev de på slaveagtig maner via mellemmænd lejet ud til forefaldende arbejde.

Læs mere om: