8. jun. 2020
Af Marianne Singer

Nedturen fortsætter: Nu bliver prins Andrew sagsøgt

Prins Andrew.
Prins Andrew.
Foto: Mega
Dronning Elizabeths søn, prins Andrew, bliver sammen med sin ekskone, hertuginde Sarah, sagsøgt i forbindelse med en kæmpegæld, de har sammen.

Det er gået stejlt ned ad bakke for prins Andrew, siden han blev involveret i misbrugsskandalen omkring den amerikanske millionær Jeffrey Epstein sidste år.

Senest er dronning Elizabeths 60-årige søn sammen med sin tidligere hustru, hertuginde Sarah, 60, ifølge Daily Mail blevet sagsøgt for en stor gæld, de ikke har betalt til tiden.

Og som nu får alvorlige konsekvenser for dem.

Købte luksus skihytte

Det er den franske jetset-kendis Isabelle de Rouvre, 74, der kræver, at det tidligere ægtepar tilbagebetaler hende de godt 56 millioner kroner (6,7 millioner pund), som de skylder hende for købet af en luksus skihytte i Verbier i Schweiz.

Skihytten Chalet Helora, der har indendørs swimmingpool, sauna, solterasse og en bar, købte prins Andrew og hertuginde Sarah af den franske kvinde i november 2014, efter at have boet der adskillige gange forinden.

Over deadline

Ifølge de Rouvre skulle prins Andrew og hertuginde Sarah have betalt en del af pengesummen den 31. december, men det er endnu ikke sket her godt fire måneder efter.

Oprindelig købte prins Andrew og hertuginde Sarah ejendommen for 151 millioner kroner (22 millioner schweiziske franc).

Størstedelen betalte Andrew og Sarah med et lån, mens de resterende penge skulle betales senest i december, hvilket som sagt ikke skete.

For at kunne betale gælden af hurtigst muligt, prøver Andrew og Sarah nu at sælge deres skihytte.

Trak sig

Det er i forvejen en svær tid for prins Andrew, der i november sidste år trak sig fra sine officielle pligter, efter at han blev involveret i en skandalesag om misbrug af mindreårige.

Sagen handler om forrretningsmanden og millionæren Jeffrey Epstein, der i juli sidste år blev sigtet for seksuelt misbrug af mindreårige i Florida og New York og som efterfølgende begik selvmord i sin fængselscelle den 10. august.

I økonomiske vanskeligheder

Efterfølgende mistede prins Andrew sin apanage og lever nu efter sigende af en mindre pension fra Søværnet og omkring to millioner kroner, som dronningen giver ham fra sin private formue om året.

Dronning Elizabeth har ikke ønsket at hjælpe med at tilbagebetale den nuværende gæld, ifølge flere medier.

Læs mere om: