Onsdag, 6. januar 2021 - af Malan Joensen

Nu melder hoffet ud: Dronning Elizabeth aflyser

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Selv om vi kun er få dage inde i det nye år, er der allerede taget stilling til nogle af dronningens planer for sommeren.

For andet år i træk vil der ikke blive afholdt de traditionelle havefester ved Buckingham Palace i London og Holyrood House ved Edinburgh i Skotland på grund af coronavirus.

Det bekræfter det britiske kongehus overfor Hello Magazine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Der er truffet beslutning om, at havefester ikke vil finde sted i 2021," udtaler en talsperson fra hoffet til ugebladet.

Ifølge Hello Magazine sker det som følge af coronasituationen og den stramme nedlukning, briterne i denne tid oplever. 

Sidste år i marts måned blev det besluttet, at de planlagte havefester for 2020 skulle aflyses, og nu sker det altså igen. 

Hvert år slår dronning Elizabeth dørene op til de smukke parker på Buckingham Palace i London og Holyroodhouse i Skotland og inviterer de, der har gjort noget særligt for samfundet, inden for til et såkaldt "Garden Party" (havefest, red.).

Det kan både være enkeltpersoner og repræsentanter for forskellige organisationer, og her bliver de budt på en kop te, sandwich og kage, og måske er de også så heldige at få en snak med majestæten selv. 

Dronningen plejer at afholde tre Garden Parties på Buckingham Palace og et på Holyroodhouse, og ifølge kongehusets hjemmeside er det ialt omkring 30.000 gæster, der er så heldige at deltage i de hyggelige sammenkomster. 

Ud over dronningen selv, plejer der også gerne at deltage andre medlemmer af den britiske kongefamilie ved arrangementerne.

Men det kan man altså kigge langt efter i år.

Sidste år meddelte kongehuset, at de gæster, der var inviteret til 2020's havefester, ville få en ny invitation til året efter. Om denne invitation nu bliver forlænget til 2022, er der indtil videre intet nyt om. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden