26. feb. 2015
Af af Royalista.dk - Josephine Christine Hald og Victoria Rogena Holst Poulsen

Ny film: Dronning Elizabeth gik på gaden inkognito

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46303.jpg
All Over Press
Efter Befrielsen i 1945 fik den daværende prinsesse Elizabeth af England og søsteren Margaret lov til at gå inkognito på gaden og feste sammen med tusinder af glade englændere. Det er der nu lavet en film om.

Den 8. maj 1945 fejrede hele London, at krigen endelig var ovre. Det var VE Day (Victory in Europe Day), og på Buckingham Palace var to prinsesser ivrige efter at deltage i den nationale fest, der var godt i gang uden for paladsets mure.

De to prinsesser var Elizabeth (nu dronning af England) og hendes lillesøster, Margaret. De to prinsesser fik overtalt deres forældre, kong George og dronning Elizabeth, til at lade dem smutte anonymt ud i Londons gader, og sammen med de andre glade englændere fejrede prinsesserne krigens afslutning.

Dronning Elizabeth: Vældig sjovt

Elizabeth skrev i sin dagbog, at det havde været “vældig sjovt”, men at hun og hendes søster havde været ret bange for, at nogen ville genkende dem.

Deres kusine, Margaret Rhodes, beskrev det som "en omvendt Askepot", da den slags frihed var uhørt i prinsessernes liv.

LÆS OGSÅ: Prins Andrew deler privat foto af dronning Elizabeth

Nu er prinsessernes fridag blevet forvandlet til en film. Den 15. maj i år, i forbindelse med 70-års dagen for Befrielsen, har filmen premiere i Storbritannien.

Filmen hedder "A Royal Night Out", og den er baseret på historien om prinsesse Elizabeth og prinsesse Margaret, der forlod deres kongelig liv for at fejre den historiske dag med landets befolkning.

Det er stadig uvist, om filmen får premiere i andre lande også.

SE TRAILEREN HER:

Læs mere om: