21. jun. 2020
Af Malan Joensen

Ny film om prinsesse Diana: Se hvem der skal spille hovedrollen

Prinsesse Diana.
Prinsesse Diana.
Arkivfoto: MEGA
Optagelserne til filmen starter i begyndelsen af det nye år.

Prinsesse Diana har langtfra mistet sin ikoniske status, selv om det efterhånden er knap 23 år siden, hun omkom i en tragisk bilulykke i Paris.

Den smukke kvinde blev verdensberømt ikke blot for sit ægteskab med prins Charles, men også for sin utrættelige kamp for de svage i samfundet.

Prinsesse Diana var blandt andet med til at stoppe stigmatisering af AIDS-patienter og fik også sat kampen mod brug af lemlæstende landminer på verdenskortet.

Den dag i dag fascinereres mange stadig af prinsesse Diana og hendes tilværelse, og snart ser endnu en film om den ikoniske brite dagens lys.

Ifølge mediet Deadline er det Hollywood-stjernen Kristen Stewart, der især kendes fra "Twilight"-filmene, der skal spille prinsesse Diana.

Den 30-årige skuespiller bliver instrueret af chilenske Pablo Larrain, og manuskriptet er skrevet af Steven Knight, der også står bag tv-serien "Peaky Blinders".

Filmens handling strækker sig over tre dage omkring juletid i starten af 1990'erne, hvor prinsesse Diana tager sit ægteskab med Charles op til revision.

Dens foreløbige titel er "Spencer", hvilket var Dianas efternavn inden ægteskabet med prins Charles.

I virkelighedens verden blev de to gift i 1981, separeret i 1992 og skilt i 1996.

Ifølge Deadline starter optagelsen i begyndelsen af det nye år.

Den seneste film der blev lavet om prinsesse Diana, er "Diana" fra 2013 med Naomi Watts i hovedrollen. Den handler om de sidste par år i prinsessens liv, inden hun dør i 1997 som 36-årig.

https://imgix.billedbladet.dk/kristen_stewart.jpg
Kristen Stewart.
Arkivfoto: MEGA

Læs mere om: