Tirsdag, 18. maj 2021 — af Marianne Singer

Nye afsløringer om prins Andrew: Så voldsom var nedturen

Prins Andrew og dronning Elizabeth.
Prins Andrew og dronning Elizabeth.
Foto: Mega
For prins Andrew har det haft enorme konsekvenser at blive sat i forbindelse med en amerikansk misbrugssag.

For prins Andrew har det haft enorme personlige omkostninger at være sat i forbindelse med den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein, der før sin død i 2019 blev dømt for misbrug af mindreårige.

Ifølge Daily Mail, der citerer Sunday Telegraph, har det blandt andet betydet, at dronning Elizabeths søn er blevet fjernet som protektor hos næsten 50 organisationer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stoppet for samarbejdet

Blandt de mange organisationer, der ikke ønskede prinsen som deres protektor længere, er Royal Navy og Royal Marines Children´s Fund, skriver Sunday Telegraph.

I alt valgte 47 organisationer at trække sig fra det kongelige samarbejde, efter at prins Andrew gav et voldsomt kritiseret interview om sin forbindelse til Epstein til BBC Newsnight i november 2019.

Efterfølgende trak han sig fra sine officielle pligter.

Offentligt og mere diskret

Nogle af organisationer meddelte deres beslutning offentligt, mens andre helt diskret stoppede samarbejdet med prinsen, deriblandt Berkshire County Cricket Club, the Association of Leading Visitor Attractions og the Society for Nautical Research.

Og så er der også enkelte som har erstattet prins Andrew med prins Charles, deriblandt Royal Philharmonic Orchestra og the York Minster Fund.

Skandalesag

Nogle ganske få har stadig beholdt prins Andrew som protektor, selvom han ikke længere udfører kongelige pligter, deriblandt Royal Liverpool Golf Club og Royal Free London NHS Foundation Trust.

Forrretningsmanden og millionæren Jeffrey Epstein blev i juli 2019 sigtet for seksuelt misbrug af mindreårige i Florida og New York og begik efterfølgende selvmord i sin fængselscelle den 10. august.

En af de involverede i Epstein-sagen er Virginia Roberts Giuffre, der hævder, at prins Andrew misbrugte hende som 17-årig.

Det har prins Andrew på det kraftigste benægtet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden