8. jun. 2021
Af Malan Joensen

Nye detaljer om særlig prinsesse Diana-pris: Her skal den uddeles

Prinsesse Diana.
Prinsesse Diana.
Arkivfoto: MEGA
Uddelingen af Princess Diana Legacy Award vil finde sted i december måned.

Når Princess Diana Legacy Award skal uddeles senere på året, vil ceremonien finde sted på Althorp House, hvor prinsesse Diana tidligere har boet, og hvor hendes bror Charles Spencer nu bor.

Det har organisationen The Diana Award offentliggjort på sin hjemmeside.

Det er også Charles Spencer, der vil være vært for arrangementet den 9. december, hvor tyve unge vindere fra hele verden bliver hædret.

De vil i juni måned blive udvalgt fra en pulje af nomineringer af et dommerpanel, som Charles Spencer står i spidsen for.

"The Legacy Award er den mest prestigefulde hæder, en ung person kan modtage for sit sociale eller humanitære arbejde. Hertugen af Cambridge (prins William, red.) og hertugen af Sussex (prins Harry, red.) overrakte de første Legacy Awards i St. James' Palace i 2017," forklares det blandt andet på organisationens hjemmeside.

Modtagerne af den flotte pris vil få adgang til et program, der giver dem mulighed for at forbedre deres evner inden for fire særlige områder: Lederskab, udvikling af fællesskaber, socialt entreprenørskab og såkaldt "Technology for good", som blandt andet handler om, hvordan man kan bruge teknologi til at forbedre sociale og miljømæssige forhold.

For at blive indstillet til den specielle Legacy Award, der blev indstiftet i 2017 og markerede 20-året for prinsessens død, og som uddeles hvert andet år, skal man for nyligt have modtaget ´"The Diana Award", der gives til børn og unge mellem 9-25 år som hæder for en særlig social indsats eller humanitært arbejde.

Ud over at uddele priser har organisationen The Diana Award også en række forskellige projekter med fokus på eksempelvis anti-mobbeprogrammer og mentorordninger, der skal hjælpe unge mennesker. Prisen blev indstiftet i 1999 af den britiske regering og overgik i 2006 til at være en uafhængig velgørenhedsorganisation.

Hvorvidt prins Harry og prins William igen vil deltage i prisoverrækkelsen af Princess Diana Legacy Award til december vides endnu ikke.

Læs mere om: