Fredag, 30. oktober 2020 — af Malan Joensen

Nyt om Meghans opsigtsvækkende retssag: Får ni måneder ekstra

Prins Harry og hertuginde Meghan.
Prins Harry og hertuginde Meghan.
Arkivfoto: MEGA
Hertuginde Meghan har lagt sag an mod to britiske aviser, som offentliggjorde et privat brev.

Meghan og Harry var med al sandsynlighed meget spændte på at høre nyt fra London torsdag, hvor deres advokater skulle i retten og prøve at få udskudt den sag, Meghan har lagt an mod Associated Newspapers, der udgiver avisen Mail on Sunday og står bag nyhedssitet MailOnline.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfor må parret have været lettede over at få den afgørende nyhed fra den britiske hovedstad, at retssagen er udskudt i ni måneder, og altså først skal finde sted i efteråret 2021.

Det skriver flere britiske medier deriblandt ITV.

Meghan har lagt sag an mod Associated Newspapers for brud på privatlivets fred, ophavsret og databeskyttelse i forbindelse med, at aviserne har offentliggjort dele af et privat brev fra Meghan til hendes far Thomas Markle i august 2018. Et brev som Meghan skrev i kølvandet på den konflikt, der opstod mellem hende og faderen op til brylluppet med prins Harry i maj 2018.

Men faktisk er det slet ikke sikkert, at retssagen behøver at blive gennemført, for Meghans advokatteam har ansøgt om at få lov at afgøre søgsmålet ved en såkaldt "Summary Judgment", hvor Meghan ikke behøver at være til stede, og hvor Associated Newspapers ikke kan indkalde nogen af hendes venner som vidner. Den ansøgning vil der efter planen blive givet svar på i januar 2021.

Årsagen til at Meghan og hendes advokater har bedt om at få udskudt retssagen er, at de mener, der for nyligt blev lagt en ekstra arbejdsbyrde oveni deres forberedelser til den kommende retssag, da retten gav Associated Newspapers tilladelse til at lade biografien "Finding Freedom" om Meghan og Harry indgå i deres forsvar.

Associated Newspapers' advokater argumenterede dengang i retten for, at "Finding Freedom"-forfatterne Omid Scobie og Carolyn Durand angiveligt havde fået adgang til en stor mængde personlig og privat information om parret - en adgang, som advokaterne mener Meghan og Harry har blåstemplet.

Det celebre par har dog hele tiden fastholdt, at de ikke har samarbejdet med forfatterne om biografien, ligesom forfatterne også selv har afvist det.

[node:aller-related-content:2

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden